Σπανούλης: Δεν μετανιώνω που πήγα στον Ολυμπιακό

09:13 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός θα αρχίσει σύντομα να πανηγυρίζει τίτλους εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει ούτε μία στιγμή για την επιλογή του να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο διεθνής άσος στην εφημερίδα ΦΩΣ, ξεχωρίζει ακόμη η άποψή του πως η διαιτησία έχει παίξει ρόλο στο ότι ο Ολυμπιακός έχει μείνει τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Ο V-Span

θεωρεί, όμως πως "η ομάδα κάποια στιγμή θα πάρει ό,τι της αξίζει".

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Β«Δεν μετανιώνω που πήγα στον ΟλυμπιακόΒ»
Β«Όχι, όχι. Δεν μετανιώνω σε καμιά περίπτωση. Αν θα μου ξαναδινόταν μάλιστα η ευκαιρία, το ίδιο πράγμα θα έκανα. Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Ήταν μια συνειδητοποιημένη απόφαση και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται να καταφέρει τους στόχους του. Στο μυαλό μου έχω το πώς θα πετύχουμε με αυτή την ομάδα. Πώς θα φτιάξουμε τον Ολυμπιακό, που θα κάνει τον κόσμο του χαρούμενο για τα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα, όπως είπαμε και πριν, μπορεί να γίνει πράγματι πρωταγωνίστρια.

Για το αν ξενέρωσε με την αποδυνάμωση του ρόστερ
Β«Εγώ είμαι μέλος της ομάδας, έχω συμβόλαιο με αυτήν, άρα είμαι υποχρεωμένος και το θέλω με όλη μου την καρδιά κάθε φορά που βρίσκομαι στο γήπεδο να τα δίνω όλα. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, κάθε παίκτης θέλει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους συμπαίκτες για να φτάσει στην κορυφή. Από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει όλη η Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε το μπάσκετ να μείνει αμέτοχο. Και νομίζω ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε, φέτος από την ομάδα μου ενδεχομένως να αποτελεί και μια διέξοδο για το ίδιο το μπάσκετ. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει νεανικό ενθουσιασμό, με νέους και πολύ ταλαντούχους παίκτες αλλά και ένα πολύ έμπειρο προπονητή. Για αυτά τα παιδιά, μάλιστα, που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σαν προπονητή είναι μεγάλη τους τιμή και ένα πραγματικό σχολείο για τη συνέχεια.

Είμαστε λοιπόν μια καινούργια ομάδα, που αν δουλευτεί καλά και μερικές προσθαφαιρέσεις είναι ικανή να κάνει σπουδαία πράγματα. Στο παρόν, στο κοντινό μέλλον και στο απώτεροΒ».

Β«Υπάρχει πίεση για το πρωτάθλημαΒ»
Β«Όταν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια για την κατάκτηση τίτλων, ένα πρωτάθλημα ή μια Ευρωλίγκα, δημιουργείται πράγματι μια υπερβολή. Και μάλιστα όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Μια δήλωση, ένας τραυματισμός, στον Ολυμπιακό διογκώνονται σε απίστευτο βαθμό, κάτι που δεν βλέπουμε να γίνεται σε άλλες μεγάλες ομάδες. Εδώ τα πάντα γιγαντώνονται. Αν κάνεις μια μεγάλη εμφάνιση φτάνεις στον ουρανό, αν χάσεις μπαίνεις κάτω από το πάτωμα. Νομίζω όμως ότι κάπου έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη, κάτι βεβαίως που οφείλεται σε αυτό που είπαμε. Στην έλλειψη των τίτλων. Όταν αλλάξει αυτό, θα αντιστραφεί και η ροή των πραγμάτων. Όμως το θέμα δεν είναι να περιμένεις τον τίτλο για να αλλάξεις. Για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να μας βοηθήσει και ο κόσμος. Όλοι οι παίκτες

Keywords
Τυχαία Θέματα