Στηρίχθηκε στους "παλιούς" και σε τρεις μεταγραφές

18:28 1/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το καλοκαίρι ανησυχούσε για το μεγάλο ρόστερ, που διαμορφωνόταν, αλλά τελικά μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τον αριθμό των 27 παικτών, που έχει στη διάθεσή του. Συμμετέχοντας σε τρεις διοργανώσεις και αντιμετωπίζοντας παράλληλα πολλούς τραυματισμούς, ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα σε 21 παιχνίδια με τον βάσκο να

έχει χρησιμοποιήσει 25 συνολικά ποδοσφαιριστές. Εχει ενδιαφέρον όμως να εντοπίσουμε σε ποιους στηρίχθηκε περισσότερο, ποιοι είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή του πρωταθλήματος (με δύο ματς περισσότερα), στους "32" του Europa League και στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και ποιοι βρίσκονται στη... μαύρη λίστα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ξεκινώντας από τη Super League και αθροίζοντας τα λεπτά συμμετοχής των παικτών, έντεκα παίκτες είναι αυτοί, που αγωνίστηκαν σε περισσότερα από 700 λεπτά (ο Μέλμπεργκ έχει 698 λεπτά για την ακρίβεια) και ως εκ τούτου αυτοί, που τράβηξαν και το περισσότερο... κουπί. Από αυτούς μόλις τέσσερις ξεπερνούν τα 1000 λεπτά.

Η 11άδα, ο Πάντελιτς και η απογοήτευση
Ουσιαστικά πρόκειται για μία κανονική 11άδα. Ο Μέγερι τερματοφύλακας (750'), ο Τοροσίδης δεξί μπακ (904'), αριστερό ο Μαρκάνο (1063') και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι συνήθεις ύποπτοι, Παπαδόπουλος (912') και Μέλμπεργκ (698'). Μανιάτης (702'), Ορμπάιθ (814') και Μοντέστο (810') η τριάδα του κέντρου και οι Μιραλάς (1166'), Χολέμπας (1111') και Τζιμπούρ (1007').

Βλέπουμε πως σε αυτή την 11άδα δεν βρίσκονται παίκτες, όπως οι Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης και Γέστε, από τους οποίους θα περίμενε κανείς περισσότερα, αλλά εξαιτίας τραυματισμών -κυρίως- δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα και δεν αγωνίστηκαν όσο θα περίμενε κανείς. Ο Γέστε αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγάλη απογοήτευση, έχοντας αγωνιστεί μόλις 71 λεπτά, ενώ διψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής έχει και ο Φέισα (μόλις 72'), που όμως αγωνίστηκε στα μισά παιχνίδια της Ευρώπης.

Αντίθετα, ο Μάρκο Πάντελιτς, που έχει αγωνιστεί σε μόλις 498' βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ μαζί με Τζιμπούρ και Μιραλάς (όλοι τους από 9 γκολ). Οι τρεις επιθετικοί του Ολυμπιακού έχουν πετύχει τα 27 από τα 35 συνολικά τέρματα της ομάδας, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση της Λίγκας.

Οι... κολώνες της Ευρώπης
Τα δεδομένα δεν αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό στο Champions League, απλώς προστίθενται τρεις ακόμα παίκτες. Ο λόγος για τους Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Αμπντούν, αφού Κοστάντσο και Μέγερι μοιράστηκαν τον χρόνο, αγωνιζόμενοι σε τρία ματς ο καθένας. Σε όλα τα παιχνίδια (6) αγωνίστηκαν οι Μιραλάς, Τζιμπούρ, Μοντέστο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας, σε πέντε (5) παιχνίδια οι Αβραάμ και Μαρκάνο, ενώ σε τέσσερα (4) οι Ιμπαγάσα, Τοροσίδης, Φουστέρ, Ορμπάιθ και Αμπντούν.

Το θετικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πως στο Champions League ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο πλουραλιστικός και βρήκε γκολ τόσο από την άμυνα, όσο και από το κέντρο, ενώ από την επίθεση πήρε μόλις τα 2 από τα συνολικά 8, που ήταν και η καλύτερη επίδ

Keywords
Τυχαία Θέματα