Στο Συμβούλιο Εφετών ο Παπαγεωργόπουλος

Στο Συμβούλιο Εφετών παραπέμπεται η πρόταση του εισαγγελέα για προφυλάκιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ την περίοδο που ήταν δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, υποστήριξε ότι ο επί 12 χρόνια δημοτικός άρχοντας πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά διαφώνησε ο ανακριτής και έτσι

τώρα την απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει ασκηθεί δίωξη για ξέπλυμα χρήματος, επειδή σε τραπεζικούς του λογαριασμούς εντοπίστηκε ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Για την ίδια υπόθεση διώκεται επίσης ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικής συνομωσίας με παραποιημένα στοιχεία. Μάλιστα, κατονόμασε τον συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Παπαχατζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παπαχατζής κρατείται για συμμετοχή στην πολυπλόκαμη σπείρα που ευθύνεται για σωρεία εκβιασμών, απάτες και τοκογλυφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα