Τα έχει όλα, εκτός από χρήμα και υπομονή

Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα δύο τρόποι υπάρχουν να διακριθεί μια ομάδα.

Ο πρώτος με διάθεση πολλών χρημάτων για αγορά έτοιμων ποιοτικών παικτών, που με τις ατομικές τους ικανότητες θα καλύπτουν τις αδυναμίες της ομαδικής λειτουργίες στο αρχικό στάδιο παίρνοντας αποτελέσματα, ώσπου να γίνουν πραγματική ομάδα με υψηλά στάνταρς απόδοσης.

Ο δεύτερος με τη δημιουργία μιας ομάδας με μείγμα ταλαντούχων νέων ή απλά καλών παικτών σε προσιτές τιμές και 3-4 έμπειρων σε κάθε γραμμή με μικρό κασέ, λόγω ηλικίας, και ένα ικανό προπονητή μαζί με άφθονο χρόνο χωρίς πίεση και μεγάλες προσδοκίες για

ένα τουλάχιστον χρόνο. Τα αποτελέσματα της ομαδικής προσπάθειας θα καλύψουν το έλλειμμα σε ποιότητα παικτών και μπορεί να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ομάδα.

Στον ’ρη δεν υπάρχει η οικονομική επιφάνεια για τον πρώτο δρόμο, ούτε η απαιτούμενη υπομονή των οπαδών του για τον δεύτερο και αυτό το αμάρτημα πληρώνεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι ποιοτικοί παίκτες που κατά καιρούς έρχονται είναι συνήθως προβληματικές προσωπικότητες (γιαυτό άλλωστε δε στεριώνουν στις ομάδες τους) και ότι προσφέρουν με τις ατομικές τους ικανότητες το καταστρέφουν σε άλλους τομείς που είναι
απαραίτητοι για τη λειτουργία μιας ομάδας (επικοινωνία με συμπαίκτες, φιλικό κλίμα, εξωγηπεδική ζωή, σχέση με προπονητή και διοίκηση κ.λ.π.).

Η πίεση που ασκείται απο τους οπαδούς για γρήγορα αποτελέσματα καταστρέφει τους ταλαντούχους νέους και τους αξιόλογους παίκτες που τυχαίνει να περνούν απο την ομάδα και δημιουργεί άσχημη ψυχολογία για
οποιονδήποτε αθλητή, αλλά και δισταγμό των προπονητών να τους χρησιμοποιήσει, καθώς η θέση του γίνεται επισφαλής σε περίπτωση άσχημων αποτελεσμάτων.

Καθώς λοιπόν δεν δίνεται η απαιτούμενη πίστωση χρόνου για να αποκτήσει η ομάδα ένα σταθερό κορμό και αγωνιστική ταυτότητα, οι διοικούντες με την πίεση των οπαδών καταφεύγουν σε συνεχείς αλλαγές παικτών και προπονητών δημιουργώντας κάθε φορά ελπίδες και προσδοκίες στους οπαδούς, που φυσικά κάθε φορά διαψεύδονται. Ένα συνεχές παραμύθιασμα, που πιθανόν κάνει πλουσιότερους όσους ασχολούνται με τη
διακίνηση παικτών και προπονητών, αλλά σίγουρα βλαπτικό για το στόχο, που υποτίθεται είναι μια αξιόπιστη ομάδα συμβατή με τις προσδοκίες των φίλων της.

Δυστυχώς καίγονται στο δρόμο σπουδαίοι προπονητές, αλλά και εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι παίκτες, που τους βλέπουμε να διακρίνονται σε άλλες ομάδες, όπου δεν υπάρχει αυτή η ασφυκτική πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι το ομαδικό άθλημα με τους περισσότερους διατεταγμένους παίκτες απο κάθε άλλο σπόρ και η στρατηγική, αλλά προπάντων η πολύχρονη άσκηση πάνω στην υλοποίησή της απο έναν βασικό κορμό αθλητών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για διάκριση. Αυτό στον ’ρη η διοίκηση και οι οργανωμένοι οπαδοί φαίνεται ότι το αγνοούν.

charakop

Keywords
Τυχαία Θέματα