Τα πλάνα του Ερνέστο και τα σενάρια πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρόκριση στους 16 του Champions League για έκτη φορά στην ιστορία του και θέλει νίκη απέναντι στην Αρσεναλ, την οποία φιλοξενεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Απέναντι στα "χρυσά μωρά" του Αρσέν Βενγκέρ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε

δεν έχει πολλές επιλογές να ανακατέψει την ενδεκάδα και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο γήπεδο με ανοιχτά χαρτιά.

Ο Μέγιερι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Αρβαάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, ενώ στις πτέρυγες θα είναι ο Τοροσίδης (δεξιά) και ο Μαρκάνο (αριστερά).

Στο κέντρο, ο Ορμπάιθ θα παίξει στον άξονα και μπροστά του θα βρίσκονται οι Μοντέστο και Μανιάτης. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο Χολέμπας, στα δεξια ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Μοναδική έκπληξη από πλευράς Ερντέστο Βαλβέρδε μπορεί να γίνει, αν ο Φουστέρ νιώσει πολύ καλύτερα και ο ισπανός τεχνικός ρισκάρει τη συμμετοχή του. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πάρει τη θέση του Μανιάτη.

Από την άλλη μεριά ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως τα "πιτσιρίκια" του θα παίξουν για τη νίκη και έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του και τις δυνατότητές τους.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να παίξει για τη νίκη, αν θέλει να συνεχίσει στο Champions League. Εχει βέβαια και την προοπτική του Europa League σε περίπτωση που πέσει στην τρίτη θέση. Ο στόχος είναι να αποφύγει την τέταρτη.

Σενάρια πρόκρισης
Τα σενάρια της πρόκρισης είναι πολλά, αλλά ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Αρσεναλ και η Μαρσέιγ δεν κερδίσει την Ντόρμουντ, τότε ο Ολυμπιακός προκρίνεται στο Champions League. Αν, όμως, κερδίσουν και οι γάλλοι, τότε βγαίνουν αυτοί δεύτεροι και ο Ολυμπιακός τρίτος.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα.
Ισοπαλία Ολυμπιακού με νίκη Μαρσέιγ: Βγαίνει δεύτερη η Μαρσέιγ και τρίτος ο Ολυμπιακός.
Ισοπαλία Ολυμπιακού, ισοπαλία και στη Μασσαλία: Δεύτερη η Μαρσέιγ. Τρίτος ο Ολυμπιακός.
Ισοπαλία Ολυμπιακού και νίκη της Ντόρτμουντ: Εχουμε τριπλή ισοβαθμία και το πράγμα γίνεται περίπλοκο, καθώς θα κριθεί από τη διαφορά τερμάτων των ομάδων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός περνάει εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει την Μαρσέιγ με 2-0 (όχι όμως με 3-1, 4-2 κ.ο.κ), Επίσης περνάει εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά την Μαρσέιγ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.

Τέλος, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί, τότε ξεχνάει το Champions League, αλλά θα συνεχίσει στο Europa, αν παράλληλα η Ντόρτμουντ χάσει ή φέρει ισοπαλία με τη Μαρσέιγ.

Keywords
Τυχαία Θέματα