Τον πήρε στις πλάτες του ο Σάλπι

Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Εργοτέλη με ανατροπή 2-1 στην Τούμπα. Η ομάδα του Μπόλονι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Κουτσιανικούλης άνοιξε το σκορ, αλλά ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε δράση και με δικό του γκολ και κερδισμένο πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο, οδήγησε

τον Δικέφαλο σε μία σημαντική νίκη. Με το τρίποντο αυτό οι θεσσαλονικείς έφτασαν τους 29 βαθμούς, διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση και πλησίασαν στους τέσσερις βαθμούς την ΑΕΚ, την οποία θα υποδεχθούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε λίγες μέρες για το Κύπελλο.

Να δώσει απαντήσεις ήθελε ο Κουτσιανικούλης, που είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και δημιουργούσε κινδύνους στην προβληματική άμυνα των γηπεδούχων. Εκμεταλλευόμενος μάλιστα λάθος του Μπαλάφα στο 32', ο Κουτσιανικούλης άνοιξε το σκορ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να το πανηγυρίσει στην Τούμπα. Ο Εργοτέλης ήταν καλά στημένος, είχε δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ και στις αντεπιθέσεις με τον βραχύσωμο ακραίο επιθετικό και τον Λεάλ ήταν επικίνδυνος.

Οι παίκτες του Μπόλονι είχαν μπει δυνατά στο ματς και με πλαγιοκοπήσεις, κυρίως από αριστερά, είχαν τρεις καλές στιγμές στο 10λεπτο. Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος τους (62-38 το ημίχρονο), ωστόσο ήταν φλύαρη και δεν αρκούσε για να ξεκλειδωθεί η άμυνα των κρητικών. Ο Δικέφαλος ανέβηκε πάλι μετά το γκολ του Κουτσιανικούλη, αλλά ο Πίρσον σταμάτησε τόσο τον Φωτάκη στο 34' (φωνάζει για πέναλτι ο ΠΑΟΚ στην ίδια φάση), όσο και τον Μπαλάφα στο 42'. Οι θεσσαλονικείς, που είχαν εγκλωβιστεί, είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Αθανασιάδη στο 36'.

Ο Εργοτέλης είχε δύο καλές στιγμές στις αρχές της επανάληψης, αποτέλεσμα των κακών αντιδράσεων των αμυντικών του ΠΑΟΚ, αλλά οι γηπεδούχοι στην συνέχεια ήταν καταιγιστικοί. Εκδηλώνοντας επιθέσεις από τις πτέρυγες έκλεισαν τους κρητικούς στην περιοχή τους, δημιούργησαν πέντε καλές ευκαιρίες μέχρι το 60' και διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για καταλογισμό οφσάιντ σε φάση, που κατέληξε γκολ. Για το εξαιρετικό τους αυτό διάστημα επιβραβεύτηκαν με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 55', που προήλθε από συστημένη σέντρα του Ρομπέρ.

Ο Εργοτέλης θέλησε να απαντήσει και βγήκε στα επόμενα από το καβούκι του, απειλώντας εκ νέου με τον Λεάλ και με τον Φραγκουλάκη. Ο Δικέφαλος συνέχισε όμως να είναι επιθετικός και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Τελικά τα κατάφερε στο 80' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο, που προήλθε από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη και χέρι του Κυριακίδη. Ουσιαστικά ο Σαλπιγγίδης ήταν ο άνθρωπος, που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή του αποτελέσματος. Ο Εργοτέλης αναζήτησε την ισοφάριση, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και ο Γλύκος κράτησαν το αποτέλεσμα και το τρίποντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα