Βαλβέρδε: Εχουμε ξεπεράσει το σοκ

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει το σοκ των χαμένων βαθμών από τη Δόξα Δράμας είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Θρασύβουλου. Ο βάσκος τεχνικός δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από τις... ρεζέρβες, τόνισε πως όσο ο Γέστε θα είναι στην ομάδα, θα τον υπολογίζει, ενώ σχολίασε και την κατάσταση του Ντιόγκο, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν

θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό.

Τι σας έχει μείνει πέρα από την πρόκριση; "Εκτός από τη νίκη, αυτό που μένει είναι κάποια ράμματα που έκανε στο γόνατο ο Πάντελιτς. Επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιους παίκτες που έπαιζαν λιγότερο. Σε αυτά τα παιχνίδια ο αντίπαλος κλείνεται πίσω, εμείς έπρεπε να έχουμε υπομονή και είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση. Το δύσκολο σε αυτά τα παιχνίδια είναι να τα ανοίξεις. Αν καταφέρεις το πρώτο γκολ, μετά τα πράγματα γίνονται απλά. Το να το ανοίξεις το σκορ είναι δύσκολο. Είναι αυτό που δεν κάναμε με τη Δόξα. Όταν δεν πετυχαίνεις γρήγορα ένα γκολ, τότε κυλώντας τα πράγματα έρχονται εναντίον σου".

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι το κλίμα είναι βαρύ για τον Γέστε. Τον υπολογίζετε κανονικά; "Σήμερα ο Γέστε έπαιξε 90 λεπτά και έπαιξε καλά. Είναι ένας παίκτης με πολλά χαρίσματα, είναι ένας παίκτης που διατηρεί την μπάλα και ξέρει να παίζει καλά. Το γεγονός ότι είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα, δεν οφείλεται μόνο στον Γέστε, αλλά και σε πολλούς άλλους παράγοντες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και όσο είναι μαζί μας, θα τον εκμεταλλευτούμε".

Από ποιους παίκτες μείνατε ευχαριστημένος σήμερα; "Λίγο-πολύ είμαστε ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Εϊμαστε ικανοποιημένοι από τον Παπάζογλου, τον Αμπντούν, τον Μακούν, τον Χαβίτο, τον Ποτουρίδη. Είναι παίκτες όπως ο Παπάζογλου που έρχεται η σειρά του να παίξει. Ειδικά ο Τάσος πάντα διατηρεί ένα καλό επίπεδο στην απόδοσή του. Ο Πάντελιτς έβαλε δύο γκολ. Σήμερα ήταν ένας προκριματικός, ας μην το ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος ήταν από χαμηλότερη κατηγορία και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους. Το θετικό είναι επίσης ότι δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών με εξαίρεση το τραύμα του Πάντελιτς που ελπίζουμε να είναι μόνο αυτή η πληγή".

Εχετε ξεπεράσει το σοκ από την ισοπαλία με την Δόξα Δράμας; "Προερχόμασταν από μία σειρά κερδισμένων παιχνιδιών, δεν θυμάμαι πόσες, πέντε-έξι νίκες και είχαμε ένα στραβοπάτημα με την Δόξα που μας κακοφάνηκε. Νομίζαμε ότι ήταν κερδισμένο και πιστεύαμε ότι θα το κερδίζαμε και εύκολα. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε γρήγορα γιατί μετά από τρεις μέρες έχουμε άλλο παιχνίδι. Νομίζουμε ότι έχει ξεπεραστεί το σοκ".

Αρα ψυχολογικά είστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό; "Ακόμα και η Δόξα να μας είχε κερδίσει 5-0 εμείς θα ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Λεβαδειακό".

Μήπως σε ένα τέτοιο ματς έπρεπε να παίξει ο Δασκαλάκης για να τον δείτε; "Θα μπορούσε, αλλά δεν έπαιξε. Καταλαβαίνω την απορία σας, δεν έχω κάποια απάντηση για αυτό. Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα