Βαλβέρδε: Νίκη και με Αρσεναλ

Τους παίκτες τους και τους φίλους του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν δίπλα τους, ευχαρίστησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μαρσέιγ. Ο βάσκος τόνισε πως η Μαρσέιγ έχει το πλεονέκτημα για πρόκριση στους 16, αλλά παράλληλα έδωσε σύνθημα νίκης επί της Αρσεναλ. Ο Βαλβέρδε

εμφανίστηκε εμφανώς ικανοποιημένος για τον τρόπο, που αγωνίστηκαν οι παίκτες του και επεσήμανε πως θα μπορούσαν ακόμα καλύτερα. Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει για τους Φετφατζίδη και Γέστε, που αποδείχθηκαν χρυσές αλλαγές.

"Σίγουρα είναι μία πολύ σπουδαία νίκη για εμάς σήμερα. Ξέραμε ότι μας έκανε μόνο η νίκη. Προσπαθήσαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι η Μαρσέιγ είναι επικίνδυνη στις στημένες και στις αντεπιθέσεις. Με τόσες απουσίες που είχαμε ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πετύχαμε. Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στα πόδια της και μόνο καλά λόγια και μόνο να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και τον κόσμο που ήρθε για να μας υποστηρίξει για αυτό που έγινε σήμερα", είπε αρχικά.

Μία στο Λονδίνο, μία στο Ντόρτμουντ, πιστεύετε ότι σας χρωστούσε κάτι η τύχη; "Ειλικρινά πιστεύω ότι και στα τρία ματς πήγαμε για να τα κερδίσουμε. Σήμερα ξέραμε ότι ήταν πιο δύσκολο λόγω των πολλών απουσιών. Παρότι δεν είχαμε νικήσει σε αυτά τα ματς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πολύ δύσκολους αντιπάλους".

Πώς μπόρεσε ο Ολυμπιακός να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και πώς είδατε να λειτουργούν οι Μοντέστο και Μανιάτης που από ανάγκη χρησιμοποιήθηκαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. "Για τον ρυθμό έπρεπε να το κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε πολλές φορές να πλησιάσουμε την εστία. Στο δεύτερο όλο και περισσότερο βγαίναμε μπροστά. Για τον Μανιάτη και τον Μοντέστο είναι δύο παίκτες που είναι συνήθως αμυντικοί. Και ήταν οι μοναδικές εναλλακτικές λύσεις, όπως και ο Ποτουρίδης. Με αυτούς έπρεπε να πάμε και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και τώρα παίζει με την ’ρσεναλ που κέρδισε την Ντόρτμουντ. Θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε το τρία στα τρία, κερδίζοντας και τους τρεις αντιπάλους σας και να προκριθεί στην επόμενη φάση; "Αυτή που έχει το πλεονέκτημα είναι η Μαρσέιγ που βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς. Εξαρτάται από τον εαυτό της. Αν κερδίσει την Ντόρτμουντ θα προκριθεί. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την ’ρσεναλ, γιατί μόνο αυτή την επιλογή έχουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως επαναλαμβάνω ότι το προβάδισμα το έχει η Μαρσέιγ".

Πιστεύετε ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης στα εκτός έδρας ματς ή έχει φτάσει. ταβάνι; "Είμαστε φυσικά χαρούμενοι γιατί κάνουμε καλά παιχνίδια εκτός έδρας και αντιμετωπίζουμε πολύ καλές ομάδες όπως η ’ρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Και σήμερα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα".

Για τον Φετφατζίδη πείτε μας δύο λόγια. Σε άλλα ματς ήταν εκτός αποστολής ή στον πάγκο και μπήκε σή

Keywords
Τυχαία Θέματα