Ξεχωριστά κράνη και απρόοπτα

Με τον δικό τους τρόπο τιμούν τη μνήμη των αδικοχαμένων Νταν Γουέλντον και Μάρκο Σιμοντσέλι αρκετοί οδηγοί της F1 αυτό το Σαββατοκύριακο στην Μπουντ της Ινδίας.

Ο ιταλός Γιάρνο Τρούλι της Lotus εμφανίστηκε με ένα ειδικό άσπρο-κόκκινο κράνος, το οποίο φέρει το αγωνιστικό νούμερο του συμπατριώτη του, Σιμοντσέλι,

και αναγράφει τη φράση "Αντίο Μάρκο" γραμμένη στα αγγλικά.

Με το 58 του Super Sic στο κράνος τρέχει και ο Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari, κρατώντας πάντως τα κλασικά του χρώματα στο γαλάζιο-κίτρινο της Αστούριας.

Οι Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον της McLaren έχουν βάλει μαύρα περιβραχιόνια στις αγωνιστικές τους φόρμες, σε μια ένδειξη πένθους για τους δύο οδηγούς που έχασαν τη ζωή τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο πάνω μέρος του κράνους του Χάμιλτον είναι αποτυπωμένη η φιγούρα του τζαμαϊκανού θρύλου της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ, από τον θάνατο του οποίου φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια. Ο βρετανός είναι μεγάλος οπαδός της μουσικής του Μάρλεϊ, ενώ και ο ίδιος έχει καταγωγή από την Καραϊβική, και πιο συγκεκριμένα από την Γρενάδα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει βάλει μια φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της Red Bull για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών πάνω στο δικό του κράνος, ενώ ο Ναράιν Καρθικέγιαν προτίμησε μια "καρτουνίστικη" τεχνοτροπία για να τιμήσει τον εναρκτήριο αγώνα της πατρίδας του Ινδίας.

Στο κράνος του υπάρχει μια δική του φιγούρα που κρατάει μια ταμπέλα με τη φράση "Καλωσορίσατε στην Ινδία", ανάμεσα σε διάφορα αξιοθέατα και μνημεία της χώρας του.

Η Force India προτίμησε να εκμεταλλευτεί την περίσταση για εμπορικούς λόγους, διαφημίζοντας μια ινδική ταινία επιστημονικής φαντασίας στο πάνω μέρος του ρύγχους του μονοθεσίου της.

Από την πρώτη μέρα του GP Ινδίας δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς ένα αδέσποτο σκυλί εισέβαλε στην πίστα κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή της. Ευτυχώς οι υπεύθυνοι του σιρκουί κατάφεραν να απομακρύνουν τον... απρόκλητο επισκέπτη χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ο Μπρούνο Σένα, ο οποίος έχει προηγούμενη εμπειρία με αδέσποτα σκυλιά σε αγωνιστικές πίστες, έχοντας χτυπήσει ένα στο GP2 στην Τουρκία το 2008, τόνισε ότι οι διοργανωτές πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοια ζητήματα.

"Σίγουρα θα εγείρω το θέμα στην ενημέρωση των οδηγών", είπε ο βραζιλιάνος πιλότος. "Είναι περίεργο γιατί όταν έφτασε στην πίστα, είδα το ίδιο σκυλί να περιφέρεται γύρω από την είσοδο του paddock. Αλλά είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το σκυλί κατάφερε να μπει μέσα στην πίστα".

Keywords
Τυχαία Θέματα