Ξέσπασμα Ολυμπιακού και Μάρκο (6-0)

Η Δόξα Δράμας πλήρωσε τα... σπασμένα του Ολυμπιακού για το στραβοπάτημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την κακή εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από ήττα, στην Τρίπολη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέτριψαν 6-0 τη Δόξα, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Πάντελιτς.

Ο Μάρκο και οι άλλοι
Σε καλό του βγήκε

του Βαλβέρδε η επιλογή να αλλάξει πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Πάντελιτς επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα (μετά από 9 μήνες) με δύο γκολ και ασίστ ως επιστέγασμα της πολύ καλής του εμφάνισης. Ο Χαβίτο τα πήγε περίφημα ως δεξί μπακ, πετυχαίνοντας το highlight-γκολ της βραδιάς. Ο Ιμπαγάσα ήταν θετικός, αλλά και εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία του, ενώ πολλοί καλοί ήταν οι Μανιάτης (σε ρόλο αμυντικού χαφ), Χολέμπας και Μαρκάνο.

'Εγερνε το γήπεδο...
Το αν η Δόξα Δράμας μπορεί να σταθεί στην κατηγορία, είναι κάτι το οποίο θα φανεί στη συνέχεια. Στο Καραϊσκάκη πάντως ήταν για 90 λεπτά ακίνδυνη και στη μοναδική φορά που απείλησε (στο 40' με τον Κάπελ), τα αντανακλαστικά του Μέγερι δούλεψαν άψογα. Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το κέντρο και κάθε κατεβασιά από τους Φετφατζίδη, Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Μανιάτη εγκυμονούσε κινδύνους για την εστία της.

Τα γκολ της αναμέτρησης
Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό και έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 18' με τον Χολέμπας. Το 2-0 έγινε στο 33' από τα πόδια του Σικαλιά, έπειτα από... καραμπόλα. Οπως μπήκε στο πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός: με γκολ. Αυτή τη φορά ο Μιραλάς (52') εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Ρόκα και με κεφαλιά έκανε το 3-0. Και πάλι ο Πάντελιτς στο 61' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, ενώ ο σέρβος σέρβιρε το 6ο γκολ στον Μιραλάς στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα (87'), ο Χαβίτο είχε κάνει το 5-0 με ένα σουτ - κεραυνό έξω από την περιοχή.

Η τρίτη "6άρα" μέσα στο 2011
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός κερδίζει 6-0 μέσα στο 2011, ως γηπεδούχος. Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λάρισα για το περσινό πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι, που πλησίασαν τον Παναθηναϊκό στους 2 βαθμούς (με ματς περισσότερο), υποδέχονται τον Παναιτωλικό το Σάββατο (3/12) για την 12η αγωνιστική. Από την άλλη, η Δόξα σε 3 παιχνίδια έχει έναν βαθμό στο ενεργητικό της και γκολ... 0-7!

Keywords
Τυχαία Θέματα