Audi Q3 Vail Concept

21:42 9/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Audi παρουσίασε στο Detroit το Q3 Vail Concept, ένα πρωτότυπο Q3 το οποίο έχει βάλει την σπορ χειμερινή του περιβολή με το όνομα να προέρχεται από το διάσημο χειμερινό θέρετρο του Κολοράντο. Το Q3 Vail Concept απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό το οποίο λατρεύει τα χειμερινά σπορ, είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα “Energy Red” με χρυσά περλέ σωματίδια. Η μάσκα του είναι γκρι ματ,

περιμετρικά υπάρχουν μαύρα προστατετικά πλαστικά καθώς επίσης μαύρα γυαλιαστερά χρωμιομένα και αλουμινένια διακοσμητικά στην γρίλια, στον μπροστά προφυλακτήρα και περιμετρικά των παραθύρων.Οι ράγες της οροφής έχουνε επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν σκι και snowboard, ενώ υπάρχουν και δύο LED φώτα προσαρμοσμένα πάνω τους, τα οποία ανάβουν μέσω ενός κουμπιού.

Πατά πάνω σε 20″ ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 255/45 με το μετατρόχιο να έχει αυξηθεί κατά 40 mm προς τα εμπρός ενώ το αυτοκίνητο έχει ψηλώσει κατά 30 mm. Στο πίσω μέρος συναντάμε νέο προφυλακτήρα με διαχύτη και ενσωματωμένες τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό του συναντά κανείς τρία χρώματα, το μαύρο, το κόκκινο και το γκρι. Τα δύο πρώτα υπάρχουν στις δερμάτινες Nappa επενδύσεις των καθισμάτων, στα πατάκια αλλά και στα διακοσμητικά του ταμπλό και των θυρών, ενώ η οροφή έχει επενδυθεί εξολοκλήρου με γκρι Alcantara. Επίσης υπάρχουν πολλά αλουμινένια διακοσμητικά με το λογότυπο Q3 Vail να βρίσκεται στον αλουμινένιο επιλογέα ταχυτήτων.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν επίσης δύο πρακτικές συσκευές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Μια επαγωγική βάση η οποία φορτίζει “ασύρματα” τους φακούς που είναι τοποθετημένοι καθώς και ένας θερμός ο οποίος μένει ζεστός με την ίδια τεχνολογία. Και οι δύο συσκευές έχουνε LED ενδείξεις έτσι ώστε να δείχνουν το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών. Οι φακοί μάλιστα, εκτός από την κλασσική λειτουργία τους, διαθέτουν και υπέρυθρη λαβή για να κρατά τα χεριά ή της μπότες του σκι ζεστές. Τέλος υπάρχει και ένα θερμαινόμενο “χαλάκι” στο πορτμπαγκάζ έτσι ώστε, τόσο να προστατεύεις το χρώμα του αυτοκινήτου όταν θέλεις να βάλεις τις μπότες τους σκι, αλλά και να σε κρατά ταυτόχρονα ζεστό.

Μηχανικά φορά τον 2.5-λιτρο πεντακύλινδρο TFSI απόδοσης 314 ίππων με 400 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronin διπλού συμπλέκτη 7-σχέσεων με paddles στο τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 262 χλμ/ώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα