Audi R20, street-legal αγωνιστικό του LeMans το 2016, στον δρόμο από την Audi

Ο Franciscus Van Meel, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Audi, Quattro GmbH, σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το νέο υβριδικό hypercar με κινητήρα diesel που ετοιμάζει η Audi.

To supercar ίσως τελικά λέγεται R20 και στην ουσία θα είναι η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού R18 e-tron quattro.

Θα διαθέτει μια πολύ μικρή γρίλια, κάθετα LED φωτιστικά σώματα και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, η οποία θα λειτουργεί και ως αερόφρενο.

Οι πόρτες του θα είναι τύπου gullwing, θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική ενώ θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής που θα έχουν στο σχεδιασμό του, ένα ουριαίο πτερύγιο, που θα μιμείται την λειτουργία του κάθετου πτερυγίου των R18. Στο εσωτερικό, θα υπάρχει μια μαύρη κεντρική κονσόλα με αρκετό carbon, σπορ καθίσματα και ζώνες τεσσάρων σημείων.

Μηχανικά θα φορά τον twin-turbo V6 TDI κινητήρα τοποθετημένος στο κέντρο, ο οποίος θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι στους μπροστά τροχούς. Συνολικά θα αποδίδει 700 άλογα, θα διαθέτει σύστημα torque vectoring, e-quattro και θα μπορεί να κινηθεί και για λίγα χιλιόμετρα αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του.

Θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο στο Pebble Beach Concours d’Elegance του 2015 με τη παραγωγή του να ξεκινά το 2016. Φυσικά η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, με την Audi να βγάζει στην αγορά από 100 έως 250 αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα