Ferrari 458 Italia Vs McLaren MP4-12C Vs Audi R8 V10 Vs Nissan GT-R Vs Porsche 911 GT3, μια φανταστική ιστορία

13:24 9/3/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το χαρτί της εφορίας το λέει ξεκάθαρα. Κύριε …τάδε… ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός είναι ενήμερος για τα 10 ευρώ που είχατε βρει το 2012 στο δρόμο σε ένα σοκάκι στο Παγκράτι. Επικοινωνήστε με την κοντινότερη εφορία για να κανονίσετε το τρόπο πληρωμής του ποσού των 2.6 ευρώ που αντιστοιχεί στα περσινά σας εισοδήματα.

Αυτό το χαρτί ήταν η αφορμή για να ξυπνήσω νωρίς εκείνο το πρωί και να βρεθώ σε εκείνο το φανάρι στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία που θα σας πω.

Προκειμένου να γλιτώσω τα 1,4 ευρώ για το εισιτήριο του λεωφορείου αποφασίζω να πάω με τα πόδια μέχρι την κοντινότερη

εφορία. Περιμένοντας στο φανάρι ανάμεσα στις δυο λωρίδες της Λεωφόρου Βουλιαγμένης ακούω έναν ανατριχιαστικό ήχο. Η μάλλον δυο… Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά ένα κόκκινο φανάρι διακόπτει την ορμή σε αυτές τις δυο μαινόμενες κουκκίδες και αυτές σταματούν μπροστά μου. Η μια κουκκίδα εξ αυτών μου είναι πολύ γνώστη, Ferrari 458 Italia. Και την άλλη όμως την ξερω, μια McLaren MP4-12C!

Πριν προλάβω να η να σκεφτώ το οτιδήποτε.. έστω να πω μια καλημέρα, ένα “Γεια σας κούκλες” μια βαριά μάγκικη φωνή διακόπτει τη σκεψη μου. Είναι ένα γκρι gt-r. Ομολογώ δεν το είχα προσέξει και τόσο ανάμεσα στα άλλα συμβατικά αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα έξω από εκείνο το εμπορικό.

GT-R: “Καλώς τα, τα κεντρομηχανα.”

458 : “Α, το GT-R..! Δεν είναι έκπληξη κάθε φορά που φέρνω μια βόλτα να πέφτω πάνω σε κάνα δυο σαν και του λόγου σου στο δρόμο. Καθόλου εξωτικός!”, λέει με στόμφο και δίνει μια ξερογκαζια που δεν ξέρω αν έκανε το GT-R να ανατριχιάσει αλλά σίγουρα… ήταν ο λόγος για τα λίγα δευτερόλεπτα σιωπής ανάμεσα τους.

MP4-12C: “Γεια σου GT-R”, λέει η McLaren με ψιλοτρομαγμενη φωνούλα. Μοιάζει σκέφτομαι να μην έχει το θράσος όπως η Ferrari να αμφισβητήσει τον ηγέτη του Ring. Η άπλα να σέβεται… ποιος είπε ότι οι αγγλίδες δεν έχουν και καλή ανατροφή;

GT-R : “Που πάνε βόλτα οι κούκλες; Συνεχίστε και θα σας προλάβω πιο κάτω μόλις τελειώσει το αφεντικό με τα ψώνια…” λέει και χαμογελάει ειρωνικά για να προκαλέσει και να δειχτεί ακόμα μια φορά για την ταχύτητα του.

Εκείνη τη στιγμή η McLaren άθελα της κάνει την κουβέντα ακόμα πιο περιπλοκη.

MP4-12C: “Ωχ, δείτε και ένα R8 στο απέναντι ρεύμα…”

Το R8 προφανώς είχε δει το όλο σκηνικό από απέναντι αλλά δεν μιλαγε. Όχι γιατί είναι πιο λίγο απέναντι στα υπόλοιπα αυτοκίνητα αλλά γιατί είναι ο χαρακτήρας του πιο σεμνός. Ξέρει που ακριβώς είναι καλό, που χάνει και που κερδίζει και δεν θέλει τις υπερβολές, κοινώς ξέρει που παν τα 4… (quatrro γαρ)!

Το GT-R ως τραμπούκος μετά το αρχικό μούδιασμα από την στρίγγλα της Ferrari θέλει να επανέλθει και να ξαναμπεί στο μάτι των άλλων. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός κατασκευής του. Πιο εύκολος στόχος; Το R8…

GT-R : “Που είσαι ρε Γερμανίδα; Χαθήκαμε τώρα τελευταία… ειδικά αν βάλω τρίτη δεν σε πετυχαίνω καθόλου στο δρόμο, αν με πιάνεις τι εννοώ.”Χα χα χα…”

R8 : “Μην μου τους (τέσσερις) κύκλους τάραττε. Δεν έχω όρεξη για τσακωμούς. “

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Από την μια η Ferrari που είναι έτοιμη να εκραγεί και από τη άλλη ένα gt-r που προκαλεί αλλά μοιάζει να θυμώνει περισσότερο αυτό που τα σχολιακια του δεν φέρνουν τα άλλα supercar σε όσο δύσκολη θέση θα ήθελε. Δεν ξέρω πως, αλλά από αμηχανία στρίβω το κεφάλι μου να μην δουν ότι παρακολουθώ την διαμάχη τους. Και τότε την βλέπω. Έχει διπλά στο φανάρι μια αντιπροσωπεία της Porsche και απ’ έξω η αγαπημένη μου, η λατρεμένη των 911, η gt3… Φαίνεται να την ξύπνησαν οι φωνές των υπολοίπων και να είναι το ίδιο απορημένη με μένα.

Το φανάρι για τους πεζούς γίνεται πράσινο. Διστάζω να περάσω, σκέπτομαι πως έτσι που το πάνε αυτά δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει καμιά κόντρα και θα φύγουν με κόκκινο. Κάνω το πρώτο βήμα. Σιωπή. Δεν μιλά κανένα τους πια…

Συνεχίζω.

Ξαφνικά μια δυνατή φωνή με τρομάζει και παγώνω στη μέση της διασταύρωσης… είναι η φωνή του Νότη στο διαπασών να λέει … “Στη μέση του δρόμου στάθηκα…”. Σιωπή ξανά.

Ποιο άραγε από όλα τους το έκανε αυτό και έβαλε το ράδιο στο τέρμα. Θέλει κάτι να υπονοήσει με αυτό; Λέω ας κάνω καλύτερα ένα αστειάκι να σπάσω το πάγο αρχικά και βλέπουμε.

Εγώ : “Σίγουρα δεν ήσουν εσύ 911, αφού καλά καλά δεν έχεις ούτε ραδιόφωνο εκεί μέσα.” :P

911 : “Χα… πολύ αστείο.”

ΜP4 : “Αφού δεν έχει μέσα κάνα πικάπ τόσο αρχαία που είναι πάλι καλά να λες”, λέει την κακία της η McLaren που από ότι φαίνεται δεν χωνεύει καθόλου την 911.

911: “Εσύ ατυχής απομίμηση της F1 τι μιλάς; Στη τελική ας μας πει το παιδί ποιο προτιμά από όλους μας. Έλατε πριν ανάψει το φανάρι. Σας προκαλώ… όλους σας. Άντε να δούμε ποιος είναι πιο μάγκας να εντυπωσιάσει έναν νεαρό.”

Η 458 δέχεται πρώτη την πρόκληση με ένα ουρλιαχτό από τις εξατμίσεις της. Μοιάζει πολύ σίγουρη για τον εαυτό της… Για το gt-r είναι θέμα τιμής να μην απογοητεύσει τον δάσκαλο Kazutoshi Mizuno που το εμπνεύστηκε και πρέπει να κερδίσει κάθε νεαρό. Μου παίζει τα φώτα και μου δείχνει το αυτοκινητάκι του ring που κουβαλάει περήφανο πάνω στο φτερό του… Η MP4-12C είναι λίγο αμήχανη. Το R8 έχει φύγει καθώς το απέναντι φανάρι άνοιξε λίγη ώρα πιο πριν… Κάτι ξέχασα; Α ναι… Είναι η 911 GT3. Σηκώνω τα μάτια και τι να δω… κάτι υπέροχα φουσκωμένα οπίσθια με δυο εξατμίσεις στο κέντρο. Α και μια αεροτομή σαν πρόστυχο εσώρουχο να τα αγκαλιάζει από άκρη σε άκρη…

“ΑΥΤΗ θέλω”, φωνάζω! “Κόκκινη ή κίτρινη!”

Το φανάρι ανοίγει. Εξαφανίζονται. Όλα τους εκτός από την 911 που είναι στην αντιπροσωπεία.

911: “Ευχαριστώ Αλέξανδρε.”

Κοιτώ το γράμμα της εφορίας που έχει τσαλακωθεί από την ένταση στα χέρια μου. Το λέει ξεκάθαρα: 10 ευρώ… το περσινό σας εισόδημα… Λέω ένα παρακαλώ και φεύγω.

Ilikeyourcar – Αλέξανδρος

Keywords
Τυχαία Θέματα