Ford Mustang Shelby GT 500 Convertible 2013 [w/video]

22:38 8/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Όπως είχε ανακοινώσει, η Ford παρουσίασε το Shelby GT500 Convertible 2013 στην έκθεση του Σικάγο, την ανοικτή έκδοση του νέου Mustang Shelby GT 500. Παράλληλα η Ford γιορτάζει τα 2οστα γενέθλια της SVT, αφού πίσω το 1993 είχε παρουσιάσει το SVT Mustang SVT

Cobra και το F-150 Lightning.

Μηχανικά φορά τον νέο νέο αλουμινένιο κομπρεσοράτο V8 5.8-λίτρων απόδοσης 659 ίππων με 813 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με ένα ανανεωμένο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Στην πίστα Sebring International Raceway γυρνά 3.5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την προηγούμενη γενιά αλλά η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Φορά μια υφασμάτινη οροφή με το σασί να έχει ενισχυθεί έτσι ώστε να διατηρήσει την στρεπτική ακαμψία με την έλλειψη της μεταλλικής οροφής.  Πατά πάνω σε 19″ ζάντες μπροστά και 20″ πίσω και φορά ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperCar G:2.

Πλέον τα πακέτα Performance Package και Track Package είναι διαθέσιμα και στην Shelby GT500 και το πρώτο διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein ενώ το δεύτερο διαθέτει εξωτερικό ψυγείο λαδιού και μηχανής, ψυγείο πίσω διαφορικού και ψυγείο κιβωτίου έτσι ώστε να αποφύγει την υπερθέρμανση που θα έχουνε μέσα στην πίστα.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο AutoAlliance International Plant στην πόλη Flat Rock του Michigan με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από την ανοιξη. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα