H Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

10:34 9/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Opel ανακοίνωσε τα σχέδια της για τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρώτο και κυριότερο είναι η αποκάλυψη στο κοινό του πολυαναμενόμενου Astra OPC, που βασίζεται πάνω στο τρίπορτο Opel Astra GTC

που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit που αποτελείται από νέους μπροστά προφυλακτήρες, νέα πλαϊνά spoiler, αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων με τραπεζοειδείς απολήξεις. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, κοφτό δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων.

Μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 άλογα με 400 Nm ροπής και την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα. Το σασί του έχει δεχτεί μερικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μπροστά τροχοί να μεταφέρουν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τα 280 άλογα στον δρόμο. Έτσι το νέο Astra OPC φορά μηχανικό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον μπροστά άξονα ενώ η μπροστά ανάρτηση είναι τεχνολογίας High Performance Strut.

Το νέο OPC απολαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρως προσαρμοζόμενου FlexRide, που επιτρέπει στον οδηγό να αυξάνει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του πεντάλ γκαζιού μέσω του κουμπιού Sport και OPC. Τα φρένα του είναι πολυπίστονα της Brembo.

Έπειτα, οι επισκέπτες του Σαλονιού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το νέο crossover Mokka το οποίο βασίζεται στο Buick Encore. Διαθέτει σπορ στυλ και μια ποικιλία από κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων των:

Ένα 1,6-λίτρων βενζίνης με 115 ίππουςΈνας υπερτροφοδοτούμενος 1,4-λίτρων βενζίνης με 140 ίππουςΈνα 1,7-λίτρων CDTI diesel με 130 ίππους

Κατά βάση πρόκειται για εμπροστοκίνο μοντέλο αλλά θα υπάρχει και η επιλογή τετρακίνητης έκδοσης. Όλα τα μοντέλα θα έχουν στο βασικό τους εξοπλισμό συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), Traction Control (TC), Hill Start Assist (HSA) και το Hill Descent Control (HDC).

Το επόμενο μοντέλο είναι το Insignia BiTurbo, που πρόκειται για το ντεμπούτο του twin-turbo 2.0-λίτρων κινητήρα diesel που παράγει 195 ίππους και 400 Nm ροπής, δίνοντας τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα στα 230 χλμ/ώρα, με την μέση κατανάλωση να ανέρχεται 4.9 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 129 γρ/χλμ

Έπειτα, θα υπάρξει μια σειρά από αλλαγές στο lineup του Corsa, Meriva και Astra. Θα υπάρχει μια νέα έκδοση Corsa Kaleidoscope, ένας κινητήρας φυσικού αερίου 1,4 λίτρων ecoFLEX Turbο 120 ίππων για το Opel Meriva και o ίδιος αλλά με απόδοση 140 ίππων για το Astra.

Τέλος, η Opel θα εισάγει τo ηλεκτρικό ποδήλατο της RAD-e . Περιγράφεται ως το “πρώτο ηλεκτρικό e-ποδήλατο που χτίζεται σύμφωνα με τις αρχές κατασκευή και παραγωγής των αυτοκινήτων“. Το πρωτότυπο έχει ένα μοτέρ 250 watt που δίνει ένα μια αυτονομία των 60-145 χιλιόμετρων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα