Kia Track’ster Concept

00:57 9/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Kia παρουσίασε το Track’ster Concept στην έκθεση του Σικάγο. Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο Soul αλλά πρόκειται για ένα πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων. Μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 253 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού ελεγχόμενου συστήματος μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου που διαθέτει έναν σφαιρικό επιλογέα ταχυτήτων.

Το τρίπορτο Trackster Concept έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό στούντιο της Καλιφόρνια

και διαθέτει μια έντονα σπορ σχεδίαση με LED πίσω φωτιστικά σώματα και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Πατά πάνω σε 19″ ζάντες με την ανάρτηση του να έχει ρυθμιστεί για χρήση εντός πίστας. Φορά 14″ μεγάλα φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες και 13.6″ πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες.

Ο  Tom Kearns, επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, δήλωσε ότι η ιδέα ήταν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μοιάζει με μπουλντόγκ αλλά να είναι και όμορφο. Θέλησαν να δημιουργήσουν ένα “πραγματικό” και όχι φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα σπορ μοντέλο της Kia.

Δυστυχώς η Kia επιβεβαίωσε ότι δεν σκέφτεται να το περάσει στη παραγωγή, αφού όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού στούντιο της Καλιφόρνια, Tom Kearnes, “Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα, είναι το κερασάκι στην τούρτα.” Μακάρι η Kia να αλλάξει άποψη (αν η απήχηση του είναι μεγάλη στον κόσμο) και να το περάσει στη παραγωγή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα