H Renault αντιμέτωπη να κλείσει εργοστάσια στη Γαλλία αν δεν βοηθηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση

Τα δύο μεγάλα κεφάλια της Renault, ο CEO της, Carlos Ghosn, αλλά και το COO της, Carlos Tavares, σε συνεντεύξεις τους που έδωσαν από το Παρίσι, δήλωσαν ότι η εταιρία τους, είναι κοντά στο να κλείσει εργοστάσια στη Γαλλία αν δεν βοηθηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση.

Ο Carlos Tavares, εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Renault,

δήλωσε ότι αυτή τη περίοδο μιλά με τα συνδικάτα και προσπαθούν να τους εξηγήσουν πόσο μεγάλο είναι το χάσμα στην ανταγωνιστικότητά της Renault, ειδικά στη δυτική Ευρώπη και στη Γαλλία. Η Renault έχει δει τις πωλήσεις της μέχρι και τον Αύγουστο, να μειώνονται κατά 6,6% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της ACEA.

Ο Tavares σημείωσε ότι χάρη στη συνεργασία της Renault με την Nissan, η εταιρεία διαθέτει στοιχεία για τα επίπεδα παραγωγικότητας των εργοστασίων της Nissan στο Σάντερλαντ της Βρετανίας και τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. “Αυτά τα εργοστάσια είναι πραγματικά κορυφαία”, τόνισε.

Από την μεριά της, ο CEO της Renault, Carlos Ghosn, δήλωσε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χάσει “την παρούσα μορφή της” αν δεν καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική στην εγχώρια αγορά. Σημείωσε όμως ότι η Renault δεν σχεδιάζει, στην παρούσα φάση, να μειώσει τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα