Μοναδικές στιγμές στο 4ο PICK

Πάνω από 40 χιλιάδες θεατές, Σάββατο και Κυριακή παρακολούθησαν πέριξ της πλατείας Γεωργίου του αγώνες καρτ και τις άλλες εκδηλώσεις του Patras International Circuit for Carting.

Χαρακτηριστική η δήλωση του οδηγού αγώνων Σταμάτη Κατσίμη που συμμετείχε στην κατηγορία Super με τα πιο γρήγορα καρτ και ανέβηκε στο βάθρο (3ος): «Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση αγώνα σε Ελληνικό επίπεδο».

Από τους ανθρώπους που πίστεψαν το PICK από την πρώτη στιγμή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, χορηγός αλλά και αγωνιζόμενος ο Πλάτων Μαρλαφέκας

(2ος στην κατηγορία Λουξ) μας είπε: «Το PICK ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία για την Πάτρα. Έχει τα φόντα σύντομα να αποτελεί γεγονός εμβέλειας μεγαλύτερης από το καρναβάλι και σίγουρα οι εξελίξεις στην Χαλανδρίτσα θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η αναφορά στο αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας δεν είναι τυχαία καθώς χτες υπεγράφη από το Υπουργείο Ανάπτυξης το σχετικό νομοσχέδιο που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 100 εκ. ευρώ που θα δώσει πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Πέραν τούτων το 4ο P.I.C.K. ήταν και το καλύτερο από όσα έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα! Οι θεατές του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ και οι ξένοι οδηγοί που έλαβαν μέρος για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Πάτρας, συμφώνησαν ότι η φετινή διοργάνωση τα είχε όλα: Ρεκόρ συμμετοχών, έντονο συναγωνισμό ανάμεσα στους οδηγούς για καρτ και τους ποδηλάτες που έλαβαν στο ποδηλατικό Σιρκουί πόλης, απίστευτο θέαμα ακροβατικών και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων. Το μόνο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές ήταν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, οι πρωταγωνιστές του διημέρου (συμμετέχοντες οδηγοί με την τεχνική τους υποστήριξη, οι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στο Σιρκουί ποδηλασίας πόλης, οι ομάδες των παράλληλων δράσεων και οι διοργανωτές) έβαλαν τα δυνατά τους και το κοινό έδωσε βροντερό «παρών», ειδικά χτες Κυριακή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έκρυβε αρκετές συγκινήσεις για τους οδηγούς, τις ομάδες τους και τους φίλους του αθλήματος. Τελικοί νικητές στην κατηγορία Mini ο «Κωνσταντίνος» στην κατηγορία ΛΟΥΞ ο Ιωάννης Σουλάνης, στην κατηγορία Masters ο Κένι Βερμέγιεν και στην κατηγορία Super, ο Στέφανος Καμιτσάκης.

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιβιντ Φορέ που τίμησε με τη συμμετοχή του, τον αγώνα τερμάτισε 2ος στην κατηγορία Super που συμμετείχε.  Δήλωσε μάλιστα ενθουσιασμένος από τις συνθήκες του αγώνα (εντός πόλης), το κοινό που κατέκλυσε τους δρόμους και το επίπεδο της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι είναι πολύ θετικό να διοργανώνονται αγώνες για καρτ σε μια όμορφη πόλη όπως η Πάτρα και διαβεβαίωσε την Οργανωτική Επιτροπή και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι θα συστήσει σε συναθλητές του να λάβουν μέρος σε μια από τις προσεχείς διοργανώσεις του P.I.C.K.

Στο 4ο PICK θαυμάσαμε -μεταξύ άλλων- την ακροβατική ομάδ

Keywords
Τυχαία Θέματα