Michael: Οι Red Bull, Ferrari και McLaren θα κυριαρχήσουν και το 2013

Μετά από το τέλος μίας σεζόν, οι ομάδες ξεκινούν δηλώσεις για την επόμενη σεζόν· για τι περιμένουν, για το πόσο βελτιωμένα θα είναι τα μονοθέσιά τους, για το ποιοι θα είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι και άλλα τέτοια. Τώρα θα δούμε δηλώσεις του Sam Michael, Αγωνιστικού Διευθυντή της McLaren, ο οποίος μιλά για το 2013 και ποιες ομάδες περιμένει να είναι οι κορυφαίες.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό, η ανταγωνιστικότητα των ομάδων δε θ’ αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ πιστεύει ότι η κορυφή θα μοιραστεί

μεταξύ των Red Bull, McLaren και Ferrari.

Οι μεσαίες ομάδες θα πλησιάσουν λίγο. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια τεράστια βελτίωση για κάποια. Θα είμαστε σε μια φυσιολογική κατάσταση μπροστά, με τη McLaren, τη Ferrari και τη Red Bull. Από ‘κεί και πέρα, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις.

Το εξαιρετικό στη Formula 1 είναι ότι κάποιος μπορεί να κάνει ένα τρομερό μονοθέσιο  να έχει έναν καλό οδηγό και να πάρει κι αυτός μέρος στη δράση. Πρέπει να πεις ότι η Lotus δείχνει πολύ καλή. Θα πρέπει να περιμένεις και από τη Force India να είναι δυνατή την επόμενη σεζόν. Και η Mercedes, φυσικά.

Ο 41χρονος δεν μπορεί να γνωρίζει, φυσικά, τι κάνουν οι άλλες ομάδες, αλλά ξέρει ότι η MP4-28 θα είναι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όπως ήταν και η MP4-27, παρόλο που τα προβλήματα αξιοπιστίας έθεσαν νωρίς τους Βρετανούς και τον Lewis Hamilton εκτός τίτλου.

Δεν μπορώ να μιλήσω για τις ομάδες, γιατί δεν ξέρω τι κάνουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι τι κάνουμε εμείς: ξέρουμε ξέρουμε ότι θα πρέπει να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ήταν μόνο 3 ή 4 αγώνες όπου ο κόσμος έλεγε: “Ωχ όχι! Πώς θα είναι ο χειμώνας για ‘σάς, ξέροντας ότι η Red Bull θα κάνει περίπατο του χρόνου;”


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Michael, Red Bull Ferrari, McLaren, 2013,