Photo Gallery: BMW ActiveHybrid 5

Η BMW παρουσίασε την υβριδική 5αρα, την ActiveHybrid 5, στην έκθεση του Τόκιo στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και οι Βαυαροί έδωσαν τώρα όλες τις λεπτομέρειες της καθώς και πολλές φωτογραφίες της. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην έκδοση 535i και μηχανικά φορά τον 6κύλινδρο 3.0-λιτρο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 306 ίππων με 400 Nm ροπής καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (55 ίππων) με 210 Nm ροπής, οι οποίοι συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η συνολική ιπποδύναμη

αγγίζει τα 340 άλογα με 450 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.9 δευτ. (γρηγορότερα από την 535i), έχει εκπομπές CO2 149 γρ/χλμ και μέση κατανάλωση 6.4 λίτρα/100 χλμ. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για 4 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα έως 60 χλμ/ώρα ενώ η BMW έχει βάλει το σύστημα ECO PRO το οποίο σβήνει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ κινείται με ταχύτητες έως 160 χλμ/ώρα ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.

Τεχνολογικά το αυτοκίνητο διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η παραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να δώσει κίνηση στον ηλεκτροκινητήρα είτε για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμός ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω τηλεχειρισμού προτού τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας.

Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα το οποίο μέσω της δορυφορικής πλοήγησης αναλύει τον δρόμο ώστε να χρησιμοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τον ηλεκτροκινητήρα. Για παράδειγμα αν το σύστημα εντοπίσει ότι μετά από 1 χλμ ακολουθεί μία μεγάλη κατηφόρα ελέγχει το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών έτσι ώστε να ανακτήσει όσο γίνεται περισσότερη ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου και σε αυτό το pdf.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα