Porsche 911 GT2 R “The Hulk” by Sportec με 720 άλογα

Η Sportec μας παρουσιάζει το υπέρτατο αγωνιστικό της αυτοκίνητο που βασίζεται πάνω σε μια Porsche 911 (997) GT2. Το Sportec 911 GT2 R έχει κερδίσει το προσωνύμιο “The Hulk” τόσο για το εξωτειρκό του χρωματισμό αλλά και για τη μηχανική του δύναμη.

Έχουν τοποθετηθεί δύο μεγαλύτερα turbo Sportec K24.730 και έτσι ο κινητήρας του πλέον αποδίδει 720 άλογα στις 7.850 σ.α.λ. και 850 Nm ροπής στις 4.760 σ.α.λ. σε ένα αμάξωμα που ζυγίζει 1.325 κιλά, κάτι που σημαίνει

3.3 κιλά/ίππο. Τα 0-100χλμ.ωρα τα κάνει σε 3.8 δευτ. και τα 0-200 χλμ/ώρα σε μόλις 8.2 δευτ. και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 312 χλμ/ώρα. Φυσικά έχει αναβαθμισμένα περιφεριακά, όπως νέους εκκεντροφόρους, μεγαλύτερο intercooler, ενισχυμένες μπιέλες από τιτάνιο της Sportec, αγωνιστικό φίλτρο αέρα και νέο συμπλέκτη. Τέλος, νέο σύστημα εξάτμισης από το χταπόδι, τους καταλύτες και το τελικό καζανάκι από τιτάνιο εκτός από μηχανική προσφέρουν και ηχητική βελτίωση.

Σκοπός του project ήταν το αυτοκίνητο να ελαφρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο και έτσι έχει χάσει σχεδόν όλες του τις ανέσεις, εκτός του air condition. Έχει τοποθετηθεί roll cage, ελαφρύτερη μοκέτα και νέα πυρίμαχα bucket της Recaro. Επίσης το φαρδύτερο bodykit ενσωματώνει εισαγωγές αέρα για το κινητήρα αλλά και την ψύξη των φρένων και τέλος έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη πίσω αεροτομή.

Οι μηχανικοί της Sportec ρύθμισαν έτσι το traction control ώστε να μη “φρενάρει” το σύστημα μετάδοσης αλλά να κόβει την δύναμη του κινητήρα μέσω των μπεκ. Η ρύθμιση αυτή έχει διάφορα στάδια, κάνοντας το traction control πιο ευαίσθητό και γρήγορο σε σχέση με το εργοστασιακό.

Η ανάρτηση του είναι πλήρως ρυθμιζόμενη της Bilstein, έχει φαρδύτερους τροχούς πλάτους 10 ιντσών μπροστά και 12 ιντσών πίσω, με τα δισκόφρενα του να είναι πλέον διαστάσεων 380 χλστ.

Το συνολικό κόστος της βελτίωσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τον Ελβετικό οίκο βελτίωσης, όμως αναφέρει ότι το πακέτο βελτίωσης στα 655 άλογα κοστίζει €22.000 με το σύστημα εξάτμισης στα €6.000. Για οποιαδήποτε άλλη τιμή ενδεικνυται επικοινωνία με την Sportec.

Keywords
Τυχαία Θέματα