To Opel Cascada θα πωλείται και στην Αμερική

Την περασμένη Τετάρτη, η Opel παρουσίασε το Cascada, την ανοικτή cabrio έκδοση του Astra με τον CEO της General Motors, Dan Akerson σε δηλώσεις του να αναφέρει ότι θέλει να πουλά το Cascada στην Αμερική.

Το Autoweek αναφέρει ότι ο Akerson είναι εντυπωσιασμένος από τo Cascada και φέρεται να ρώτησε στους υφιστάμενους του, γιατί να μην το πουλά στην Αμερική, ίσως με το σήμα της Buick.

Να

θυμίσω ότι το Cascada μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες και διαθέτει πλέον μαλακή ηλεκτρονική υφασμάτινη οροφή και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Gliwice της Πολωνίας με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2013. Η ονομασία του προέρχεται από την Ισπανική λέξη που σημαίνει καταρράκτης και η οροφή του ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα μέσα σε 17 δευτερόλεπτα.

Από πλευράς κινητήρων. Φορά τον νέο turbo 1.600άρη SIDI τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 200 ίππων ενώ entry-level είναι ο 1.4 Turbo απόδοσης 120 και 140 ίππων με 220 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Υπάρχει επίσης ο 2.0 CDTI απόδοσης 165 ίππων με 380 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται είτε με το 6-τάχυτο μηχανικό είτε με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Κορυφαίος κινητήρας για το Cascada είναι ο νέος 1.600αρης κινητήρας ο οποίος διαθέτει σύστημα Start/Stop και είναι τεχνολογίας SIDI ECOTEC (Spark Ignition Direct Injection). Αποδίδει 170 άλογα με 280 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με το 6-τάχυτο μηχανικό είτε με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Αργότερα θα προστεθούν και πιο δυνατές εκδόσεις τόσο από πλευράς κινητήρων βενζίνης όσο και από πλευράς πετρελαιοκινητήρων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα