Αυτά τα σχέδια δείχνουν το νέο Saab 9-3;

Μήπως αυτά τα σχέδια που βλέπουμε παραπάνω μας δείχνουν το πως θα μοιάζει η νέα γενιά του Saab 9-3; Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο site της εταιρίας Yovinn, μιας Σουηδικής εταιρίας με έδρα το Γκέτεμποργκ, η οποία ειδικεύεται στον σχεδιασμό αυτοκινήτων, όπου μάλιστα σε αυτή εργάζεται και ο πρώην σχεδιαστής της Saab, Matias Cindric.

Τα σκίτσα αυτά

μπορεί να είναι απλά σκίτσα του σχεδιαστικού στούντιο, τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από την NEVS, της νέας εταιρίας που εξαγόρασε την Saab. Η NEVS μάλιστα δεν έχει υπογράψει την οποιαδήποτε σύμβαση με την Yovinn, αφού έχει αναθέσει σε ένα άλλο στούντιο, το Stockholm Design Lab AB, να σχεδιάσει τα νέα μοντέλα της Saab, τα οποία θα έχουν νέα σχεδιαστική ταυτότητα, σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), ανακοίνωσε εδώ και μερικούς μήνες πως η παραγωγή του Saab 9-3 θα ξαναξεκινήσει μέσα στο 2013. Τα νέα 9-3 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Saab στο Trollhättan της Σουηδίας και όταν αυτό φτάσει στο 100% της παραγωγής του, τότε η NEVS θα τα κατασκευάζει και στις εγκαταστάσεις της στη πόλη Quingdao της Κίνας.

Το 2014 η NEVS θα βγάλει στην αγορά και την ηλεκτρική έκδοση του 9-3, με την εταιρία να πιστεύει ότι θα πάει καλά από πλευράς πωλήσεων, μιας και η Κινεζική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Κίνας, περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

[Πηγή: Yovinn, Saabunited]

Keywords
Τυχαία Θέματα