Αυτό είναι το νέο Dodge Dart! [w/video]

16:22 8/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η αλήθεια είναι ότι μας ταλαιπώρησε πολύ η Dodge με το νέο Dart. Teaser μετά από teaser μετά από teaser, κούρασε η κατάσταση. Τώρα για πρώτη φορά και μετρώντας ώρες πλέον έως την έναρξη της έκθεσης του Detroit έχουμε «ολόσωμες» φωτογραφίες του νέου τετράθυρου saloon.Το νέο Dart θα είναι βασισμένο όπως έχουμε αναφέρει πάνω στο chassis της Giulietta φυσικά μεγαλωμένο ελαφρώς και θα έχει αποκλειστικά εμπρός κίνηση.

Οι κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται το Dart θα είναι τρεις: δύο ατμοσφαιρικοί από την οικογένεια Tigershark της Chrysler, 2 και 2,4 λίτρων –ο τελευταίος με Multiair- που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποδίδουν γύρω στα 160 και 200 άλογα αντίστοιχα και ο υπερτροφοδοτούμενος που θα εφοδιάζει και το U.S. spec 500 Abarth ανάμεσά τους με 170 άλογα. Η Dodge επίσημα πλέον αναφέρει ότι τρία διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων θα προσφέρονται με το Dart. Ένα χειροκίνητο εξατάχυτο είναι σίγουρο όπως και το διπλού συμπλέκτη αυτόματο εξατάχυτο TCT παρά τις αρχικές δηλώσεις ότι είναι αμφίβολο να χρησιμοποιηθεί αυτό το κιβώτιο στις Η.Π.Α. Το τρίτο κιβώτιο λογικά θα είναι το 9-τάχυτο αυτόματο της ZF το οποίο θα εισαχθεί στην γκάμα λίγο αργότερα.

Στις φωτογραφίες που σας παραθέτω παρακάτω, το κόκκινο είναι το πιο σπορ R/T και το λευκό είναι η Limited έκδοση.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα προσωπικά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και θελκτικό. Τώρα μένει να δούμε τα σημαντικά όπως η ποιότητα συναρμογής, υλικών, κύλισης και ποιο είναι το τίμημα που θα χρειαστεί να πληρώσουμε για να το αποκτήσουμε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα