Αποχωρεί η επίσημη Mercedes-Benz από την Ελλάδα;

15:53 4/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

H επίσημη αντιπροσωπεία της Mercedes, Mercedes-Benz Ελλάς (θυγατρική της Mercedes Γερμανίας) φαίνεται ότι αποχωρεί από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου της στη χώρα μας. Η Mercedes αναζητά ιδιώτη ώστε να αναλάβει την εισαγωγή των μοντέλων της στην Ελλάδα,

προχωρώντας στη καταγγελία όλων των συμβάσεων που έχουνε υπογραφεί με όλους τους αντιπροσώπους στην Ελληνική Επικράτεια. Πλέον, όλες οι αντιπροσωπείες, χαρακτηρίζονται από την Mercedes-Benz Γερμανίας με τον νομικό όρο “Test Dealer”.

Με την κίνηση αυτή, έκανε το πρώτο βήμα ώστε να αποχωρήσει ως εταιρία από την Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πωλούνται μοντέλα με σήμα το αστέρι στη χώρα μας, αφού προτού αποχωρήσει, θα έχει βρεθεί ο ιδιώτης εκείνος, ο οποίος θα αναλάβει να κάνει τις εισαγωγές των αυτοκινήτων της Mercedes στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά τις πωλήσεις των φορτηγών, αυτές θα εξακολουθούν να γίνονται απευθείας μέσω της επίσημης Mercedes-Benz Ελλάς.

Ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, και η Mercedes ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση του δικτύου της σε ότι αφορά την πώληση και την τεχνική υποστήριξη των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της αλλά και της smart, διαφοροποιώντας έτσι τον χάρτη των εξουσιοδοτημένων διανομέων και επισκευαστών της.

Πλέον τα εξουσιοδοτημένα σημεία διανομής σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 17 για τα επιβατικά μοντέλα Mercedes-Benz, σε 13 για τα ελαφρά επαγγελματικά και σε 12 για τα smart. Σε ότι αφορά τα εξουσιοδοτημένα σημεία επισκευής, αυτά είναι 45 για τα επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, 40 για τα ελαφρά επαγγελματικά, 22 για τα smart και 17 για τα φορτηγά.

H Mercedes-Benz Ελλάς, αναφέρει στο δελτίο τύπου, ότι το νέο δίκτυο, είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, έχει ως κύριους στόχους την αποδοτικότερη λειτουργία, την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και την ανταπόκριση στις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη Mercedes-Benz. Σε αυτά τα PDF μπορείς να δεις το νέο δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων Mercedes-Benz και smart και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα