Δοκιμές με τη Williams θέλει η Wolff

11:47 3/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

Η Susie Wolff είναι εδώ κι έναν χρόνο οδηγός εξέλιξης της Williams, και ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να οδηγήσει το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, παρόλο που κάποιοι διαφωνούν με την παρουσία των γυναικών στη Formula 1. Η σύζυγος του Toto Wolff, Εκτελεστικού Διευθυντή, μέτοχου κατά 30% της Mercedes AMG,

αλλά και μέτοχου της Williams μπορεί να μην έχει την Superlicance που απαιτείται για να πάρει κάποιος μέρος σ’ έναν αγώνα Formula 1, αλλά μπορεί να πάρει κανονικά μέρος σε δοκιμές, κάτι που θέλει πολύ η 30χρονη.

Για ‘μένα, το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάρω μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών, και να τα πάω καλό, και μετά να δω το επόμενο βήμα μετά απ’ αυτό. Νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα τώρα, ο κόσμος θέλει να δει μια γυναίκα στη Formula 1, και η ορμή σίγουρα υπάρχει.

Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι αυτό θα με πειράξει, γιατί στις δοκιμές νέων οδηγών θα είμαι πολύ μακριά από τον ρυθμό. Για ‘μένα, είναι απίστευτο ν’ ακούω αυτά τα σχόλια. Δε θα έκανα αεροδυναμικές δοκιμές αν δεν είχα δείξει δείγματα ικανότητας. Ο κόσμος ξεχνά ότι αγωνιζόμασταν σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό. Δεν ήρθαμε από το πουθενά και θέλουμε να οδηγήσουμε μονοθέσιο της Formula 1.

Θεωρητικά, έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο για να μπορέσω να πάρω τη Superlicacne, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνω αυτό μέχρι να είμαι σε θέση να κάνω κάτι μ’ αυτό. Η Williams δεν έχει πει τίποτα, αλλά για ‘μένα, πρέπει να γίνει. Αν δε γίνει, τότε χάνω τον χρόνο μου. Είναι όλα ή τίποτα. Πρέπει να γίνει. Είμαι οδηγός εξέλιξης, επομένως δεν μπορείς να βάλεις έναν οδηγό εξέλιξης στις δοκιμές νέων οδηγών. Αλλά, ποτέ δεν ξέρεις. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

Το αν αξίζει η Wolff να βρίσκεται στη Formula 1, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά νομίζω πως όλοι έχουν δικαίωμα για μία ευκαιρία, εκτός κι αν η Williams βλέπει ότι δεν έχει την ταχύτητα για τη F1, από τον προσομοιωτή που προφανώς έχει οδηγήσει η Σκωτσέζα.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Williams F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα