Εγκρίθηκε η διαδρομή πόλης για το νυχτερινό αγώνα στη Μπανγκόκ

Στα τέλη Μαΐου, διαβάσαμε ότι οι Αρχές της Ταϊλάνδης θα ψηφίσουν για το αν θέλουν να γίνει νυχτερινός αγώνας Formula 1 στην Μπανγκόκ. Η ψηφοφορία έγινε, και οι υπεύθυνοι ενέκριναν ακόμα και τη διαδρομή που θ’ ακολουθήσουν τα μονοθέσια μέσα στην πόλη, σε περίπτωση που γίνει το Grand Prix, η οποία θα έχει μήκος 5,995 χιλιόμετρα και θα γίνει στο κέντρο

της πρωτεύουσας.

Ο Kanokphand Chulakasem, κυβερνήτης της Αθλητικής Αρχής, αναφέρει πως η διαδρομή αυτή θα επηρεάσει τη ζωή λίγων μόνο κατοίκων της περιοχής.

Δεδομένου ότι η αφετηρία είναι στην όχθη του ποταμού Chao Phraya, θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε τις κύριες εξέδρες στο ποταμό. Θα είναι, επίσης, βολικό για τη μεταφορά του εξοπλισμού. Μόνο μια μικρή ομάδα κατοίκων θα μπορούσε να επηρεαστεί από την προτεινόμενη διαδρομή.

Αν γίνει ο αγώνα, λογικά, θα γίνει το 2015, και τα τελικά σχέδια από τους υπεύθυνους θα υποβληθούν στην κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 3μηνο. Ο Bernie Ecclestone είναι σύμφωνος με το ενδεχόμενο ενός νέου νυχτερινού αγώνα, ειδικά αν αυτός είναι σε μια νέα χώρα, έτσι είναι πιθανό να δούμε τα μονοθέσια στη Μπανγκόκ, αλλά δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, διότι υπάρχουν κι άλλες χώρες που θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα της Formula 1 και οι αγώνες θα πρέπει να παραμείνουν 20 μέσα σε μία σεζόν.

[Via: ESPN F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα