Επίσημο: Acura NSX Concept, ILX Concept και νέο RDX στο Detroit

Αυτό που κυκλοφορούσε τόσο καιρό ως φήμη, πλέον έγινε και επίσημο, αφού η Acura ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του NSX θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit. Λεπτομέρειες δεν έδωσε η Acura σχετικά με τον κινητήρα του, αλλά οι φήμες το θέλουν να φορά έναν υβριδικό V6 3.5 έως 3.7-λίτρων και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Παραμένει ασαφές το πως θα λειτουργεί η διάταξη αυτή, αλλά οι φήμες θέλουν τον V6 να δίνει

κίνηση στους πίσω τροχούς, την ώρα που οι ηλεκτροκινητήρες θα δίνουν κίνηση στους μπροστά, κάνοντας το νέο NSX τετρακίνητο. Το σώμα του και το σασί του θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και θα τεθεί απέναντι από το Nissan GT-R από το 2014, όπου αναμένεται να βγει στη παραγωγή.

Εκτός από το NSX Concept, η Acura θα παρουσιάσει το ILX Concept, πρόκειται για ένα compact sedan αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο νέο Honda Civic και στιλιστικά θα δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέος υβριδικός κινητήρας που συνδυάζει έναν κινητήρα φυσικού αερίου 1.5 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 96 ίππων και συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο. Οι άλλοι δύο είναι κινητήρες είναι ένας 2.0-λιτρος και ένας 2.4-λίτρων οι οποίοι συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια.

Τέλος η Acura θα παρουσιάσει και το νέο RDX, την δεύτερη γενιά του 5-θέσιου SUV της. Βασίζεται πάνω στο Honda CR-V και θα φορά και έναν νέο V6 κινητήρα αλλά και τον τωρινό τετρακύλινδρο 2.3-λίτρων απόδοσης 240 ίππων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα