Επίσημο: Volvo V40 [w/video]

Μετά τις τόσες διαρροές, η Volvo παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο V40 το οποίο θα κάνει ντεμπούτο σε μια εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης. To αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από τα υπόλοιπα premium hatchback της αγοράς, βλέπε  Audi A3 και BMW Σειράς 1 και κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας με 94 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Επίσης υπάρχει ο T5 Turbo

πετρελαιοκινητήρας με 254 άλογα ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο V40 να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.7 δευτ.

Τα αναλυτικά του χαρακτηριστικά αλλά και τους κινητήρες θα τα δώσει αργότερα μέσα στο έτος η Volvo, αλλά στο σημερινό δελτίο τύπου αναφέρει ότι όλοι θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ανεξαρτήτου κιβωτίου ταχυτήτων (χειροκίνητο ή αυτόματο).

H Volvo υπερηφανεύεται ότι το εξοπλίζει το V40 με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας όπως ένα πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης πεζών, ένα σύστημα πλήρως αυτόματου φρεναρίσματος το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από τον Μάριο στο εργοστάσιο της Volvo στο Ghent του Βελγίου, με την Volvo να στοχεύει στις 90.000 πωλήσεις ετησίως, με τα 85% να πωλούνται στην αγορά της Ευρώπης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα