Έρευνα δείχνει ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βραζιλία είναι υπεύθυνα για τους πολλούς θανάτους

Μια τελευταία έρευνα στη Βραζιλία έδειξε ότι τα οχήματα που κατασκευάζονται στη χώρα του καφέ είναι υπεύθυνα για τον πολύ υψηλό αριθμό θνησιμότητας των ατυχημάτων που γίνονται με αυτοκίνητα.

Εξαιτίας της ταχείας ανάπτυξης της μεσαίας τάξης, η Βραζιλία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στο κόσμο, αλλά το 1/4 των αυτοκινήτων που πωλούνται επιτυγχάνουν παταγωδώς στις συγκρούσεις ασφαλείας. Συνυπολογίζοντας τους επικίνδυνους δρόμους και τις κακές καιρικές συνθήκες, συνολικά η Βραζιλία έχει τέσσερις φορές

μεγαλύτερο ποσοστών θανάτων ανά ατύχημα σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, από την άλλη, δηλώνουν ότι τα προϊόντα τους συμμορφώνονται ή και υπερβαίνουν τους κανόνες ασφαλείας, με την υποχρεωτική ύπαρξη εμπρός αερόσακων και ABS να ξεκινάει από του χρόνου.

Οι ακτιβιστές, εν τω μεταξύ, λένε οι αλλαγές αυτές δεν είναι αρκετές για να μειώσουν την θνησιμότητα της χώρας. Ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας διαπίστωσαν ότι τα αυτοκίνητα τεσσάρων από τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, όπως η General Motors, η Volkswagen και η Fiat έλαβαν μόλις ένα αστεράκι.

Ακόμα χειρότερα είναι αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι οι κατασκευαστές κερδίζουν περισσότερα χρήματα στα λιγότερο ασφαλή και φθηνά “made in Brazil” αυτοκίνητα, με το ποσοστό κέρδους να φτάνει το 10% αυτών σε σύγκριση του 3% αυτών που φτιάχνονται στην Αμερική ή το 5% που ισχύει κατά μέσο όρο. Δεν είναι τυχαίο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φιλοξενούνται από τη Λατινική χώρα.

[Πηγή: The Detroit Free Press | Photo Credit: AP Photo/Proteste]

Keywords
Τυχαία Θέματα