Η Mazda ανέπτυξε νέα ρητίνη για περαιτέρω μείωση του βάρους

H Mazda ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα ρητίνη σε συνεργασία με την Japan Polypropylene Corporation, την οποία θα την χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει αρχικά προφυλακτήρες του CX-5, μειώνοντας περαιτέρω το βάρος του. Οι νέοι προφυλακτήρες είναι οι ελαφρύτεροι του κόσμου, και είναι κατά 20% ελαφρύτεροι από τους τωρινούς. Η Mazda

σχεδιάζει αρχικά κατασκευάζει τους προφυλακτήρες του νέου CX-5 από το νέο υλικό, ενώ αργότερα θα κατασκευαστούν και προφυλακτήρες και για τα υπόλοιπα μοντέλα της.

 

Οι νέοι προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένοι από δύο βασικά συστατικά, το πολυπροπυλένιο και το καουτσούκ. Τα δύο συστατικά έχουνε χρησιμοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα διπλό στρώμα με την εξωτερική επιφάνεια του προφυλακτήρα να είναι μπορεί να βαφεί ενώ το εσωτερικό τμήμα, να διατηρεί την υψηλή ακαμψία και την απαραίτητα απορροφητικότητα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Έχουνε το μισό πάχος σε σχέση με τους τωρινούς προφυλακτήρες και η διαδικασία παραγωγής του γίνεται στον μισό χρόνο (30 δευτ. από 60 που χρειαζόταν) μέσω του συστήματος CAE (Computer-Aided Engineering)


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα