Η Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary Edition παρουσιάστηκε στην έκθεση του Σάο Πάολο


Η Mercedes, στην έκθεση του Σάο Πάολο παρουσιάσει την 45th Anniversary έκδοση της αγωνιστικής SLS AMG GT3. Ο λόγος είναι φυσικά τα 45τα γενέθλια της Mercedes-AMG και το αγωνιστικό διαθέτει λογότυπα στις πόρτες και είναι βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα με μαύρες ματ

ζάντες.

H Mercedes SLS AMG GT3 διαθέτει νέο αγωνιστικό bodykit που περιλαμβάνει νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, αεροδυναμικά βοηθήματα κατασκευασμένα από carbon, νέο καπό με εισαγωγή αέρα, νέες ζάντες, νέο πίσω προφυλακτήρα με ενσωματωμένο διαχύτη και μία τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή. Επίσης διαθέτει carbon κελί ασφαλείας (CFRP), σιδερένια φρένα, 6-τάχυτο ημιαυτόματο αγωνιστικό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι και ένα πολύδισκο διαφορικό.

Από το εσωτερικό έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε το περιττό όπως ο κλιματισμός, οι multimedia ανέσεις και το δεύτερο κάθισμα. Η κεντρική κονσόλα έχει αντικατασταθεί από μια ολοκαίνουργια κατασκευή από carbon που διαθέτει όλα τα κουμπιά ελέγχου ενώ έχει τοποθετηθεί ένα αγωνιστικό bucket κάθισμα, αγωνιστικό τιμόνι, σύστημα πυρόσβεσης, roll cage και μία LED οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Υπάρχει ένα ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό του αυτοκινήτου, με το roll cage να έχει βαφεί σε μαύρο ματ χρώμα, ώστε να συνδυάζεται με το εξωτερικό.

Μηχανικά ο V8 6.3 λίτρων κινητήρας της AMG δεν έχει δεχτεί πολλές αλλαγές σε σχέση με αυτόν του μοντέλου παραγωγής, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο αγωνιστικό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα. Η τιμή της ανέρχεται στις  €446.250 και θα βγει στη παραγωγή σε μόλις 5 μονάδες με τους ιδιοκτήτες να το παραλαμβάνουν οι ίδιοι από το εργοστάσιο της Mercedes-AMG στο Affalterbach της Γερμανίας. Δώρο θα παίρνουν και μερικά σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης από τον Bernd Schneider.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα