Η Ευρωπαική ένωση θέλει να μειώσει τον ήχο των αυτοκινήτων

Η Ευρωπαική Ένωση, αφού έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του μέσου όρου των εκπομπών CO2 της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, πλέον πιέζει και για τη μείωση του επιπέδου θορύβου που παράγουν τα αυτοκίνητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε ανακοινώνει μέτρα μείωσης του παραγώμενου ήχου των αυτοκινήτων. Η τωρινή θέσμη μέτρων ωστόσο, αναφέρει ότι εταιρίες σε βάθος επταετίας θα πρέπει να μειώσουν στο μισό τα επίπεδα θορύβου των αυτοκινήτων τους.

Η νομοθεσία πέρασε με μόλις 1 ψήφο υπέρ και σε αυτή δεν περιλαμβάνεται καμία εξαίρεση για τα supercars και hypercars, τα οποία

η E.E τα θεωρεί ως τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα του κόσμου.

H τελική απόφαση θα πρέπει να ψηφιστεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο της Ε.Ε τον Μάρτιο του 2013. Όσες εταιρίες δεν συμμορφώνονται θα πληρώνουν πρόστιμα που θα είναι ανάλογα με τα επιπλέον dB που θα παράγουν τα αυτοκίνητα τους.

Για τα συμβατικά αυτοκίνητα το καταλαβαίνω, αλλά γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τα supercars, την ώρα που αυτά δεν είναι ούτε το 1% των συνολικών πωλήσεων των νέων αυτοκινήτων κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Φαντάζεσαι δηλαδή μια Aventador, μια F12berlinetta ή μια Zonda να κάνει σαν το οικογενειακό αυτοκίνητο του παππού σου;

Keywords
Τυχαία Θέματα