Όταν η Formula 1 γίνεται άσχημη… Μέρος 1ο

Δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς είπε την ατάκα που έμεινε στην ιστορία: “Αν φαίνεται σωστό, είναι σωστό” αλλά η αλήθεια είναι οτι στις περισσότερες περιπτώσεις αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Maserati 250F, McLaren MP4-4, Lotus 25 είναι μερικά από τα μονοθέσια που άφησαν ιστορία για τις επιδόσεις τους μέσα στις πίστες αλλά και την κλασσική τους πλέον ομορφιά! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δηλαδή άσχημα μονοθέσια που ήταν γρήγορα και πετυχημένα αλλά τα παραδείγματα είναι

σαφώς λιγότερα. Δυστυχώς, η στατιστική λέει ότι το πιο πετυχημένο μονοθέσιο του 2012 θα ενταχθεί στην τελευταία κατηγορία -και το λέω αυτό γιατί μόνο η McLaren δεν έχει το χαρακτηριστικό ρύγχος-.

Αυτό όμως μου έδωσε μία ιδέα. Σίγουρα υπήρξαν στο πέρασμα της ιστορίας μονοθέσια τα οποία μόλις τα αντίκριζες ήθελες να βγάλεις τα μάτια σου για να μην αναγκαστείς ποτέ ξανά στη ζωή σου να αντικρίσεις παρόμοιο θέαμα. Έτσι κάθισα στον υπολογιστή μου, συνδύασα τις αναμνήσεις μου με την μηχανή αναζήτησης και έκανα μία λίστα με τα πιο άσχημα μονοθέσια που μπόρεσα να θυμηθώ και να βρω. Πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσω κάτι. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ως έναν βαθμό το θέαμα που θα βλέπουμε φέτος οφείλεται στους κανονισμούς. Αν ρωτήσεις τις ομάδες, θα κατηγορήσουν τους “νομοθέτες”, αν ρωτήσεις τους “νομοθέτες”, θα κατηγορήσουν τις ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η λίστα φτιάχθηκε με αποκλειστικό κριτήριο την ομορφιά, το πόσο δυσαρεστεί το μάτι αυτό που βλέπει. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι κανονισμοί, ούτε οι επιτυχίες που μπορεί να είχε το εκάστοτε μονοθέσιο, ούτε καν το πόσο επαναστατικό και ριξηκέλευθο ήταν! Η σειρά είναι απολύτως τυχαία:


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα