Πανευρωπαική πρεμιέρα του Mazda Takeri Concept στο Σαλόνι της Γενεύης

Η Mazda έδω στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Takeri Concept, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο αντικαταστάτης του Mazda 6 και ανακοίνωσε ότι θα κάνει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Όπως έχουμε δει, το εντυπωσιακό πρωτότυπο διαθέτει την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης

και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής.

Επίσης το Τakeri διαθέτει την τεχνολογία SKYACTIV της Mazda που περιλαμβάνει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα i-ELOOP, που σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα  SKYACTIV-D 2.2-λίτρων turbodiesel κινητήρα που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, με το Mazda i-stop, το ελαφρύ και τεχνολογικά προηγμένο σασί και τη εξελιγμένη αεροδυναμική κάνουν το πρωτότυπο να έχει μικρές εκπομπές CO2 και αυτονομία 1.500 χλμ.

Έχει διαστάσεις 4.850 mm μήκος, 1.870 mm πλάτος και 1.430 mm ύψος και στο εσωτερικό του υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα, μεταλλικά διακοσμητικά και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας
Τέλος, στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας, δίπλα από το Takeri, θα βρεθεί και το νεο συμπαγές crossover SUV Mazda CX-5 με όλη τη γκάμα των νέων κινητήρων τεχνολογίας SKYACTIV της Mazda μαζί με ένα MX-5 Special Edition Spring 2012, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα