Το KTM X-Bow σύντομα και με πεντακύλινδρο turbo

Η KTM δεν εφησυχάζει και μετά το X-Bow GT που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης έχει και άλλα ευχάριστα νέα για τους απανταχού λάτρεις της μάρκας.

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός διαθέσιμος κινητήρας για το X-Bow είναι ο δίλιτρος, turbo που στην καλύτερη περίπτωση, αποδίδει 285 άλογα. Προφανώς όμως αυτή η ιπποδύναμη δεν είναι αρκετή και έτσι η KTM ήδη έχει κατασκευάσει

τα πρώτα πρωτότυπα με έναν μεγαλύτερο, δυνατότερο κινητήρα που σημειωτέον, θα συνδυάζεται και με νέο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων εκτός του ήδη υπάρχοντος. Ο λόγος φυσικά για τον πεντακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο των 2,5 λίτρων που κινεί το Audi TT-RS! Ενδεικτικά να αναφέρω πως σε πρώτη φάση, αυτά τα πρωτότυπα διαθέτουν 335 άλογα όμως η KTM, αν αληθεύουν οι φήμες, αναμένεται να ανεβάσει την απόδοση μέχρι και στους 480 ίππους!

Στην φετινή έκθεση της Γενεύης, ο CEO της KTM, Stefan Pierer ανακοίνωσε πως σε μερικά χρόνια από τώρα το X-Bow θα προσφέρεται και με αυτόν τον κινητήρα. Το πρώτο στάδιο όπως αναφέρει ο κ. Pierer είναι οι αγώνες. Εκεί, ήδη από φέτος θα δούμε κάποια X-Bow να φορούν τον 2,5λιτρο και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και ο συνδυασμός X-Bow/πεντακύλινδρος πάρει το πράσινο φως, μία έκδοση δρόμου θεωρείται σίγουρη. Άλλωστε συγκεκριμένα για το X-Bow οι εκδόσεις δρόμου δεν διαφοροποιούνται πολύ από τις αγωνιστικές οπότε δεν φαντάζομαι πως θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ.

Σύμφωνα με την KTM, το X-Bow GT αναμένεται να κάνει το 70% των πωλήσεων του X-Bow, με την εταιρία να υπολογίζει σε περίπου 100 κομμάτια συνολικά. Αυτός ο αριθμός σύμφωνα με προβλέψεις της φίρμας θα διπλασιαστεί για το 2014.

[Πηγή: Evo]

Keywords
Τυχαία Θέματα