Το δεύτερο Gigafactory της Tesla θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη

Μόλις εχθές μάθαμε ότι η Tesla εξαγόρασε την Grohmann Engineering και ήδη έχουμε επιπλέον νέα από την Αμερικανική εταιρία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ο Elon Musk δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι η Tesla σχεδιάζει “σημαντικές επενδύσεις” στη Γερμανία αλλά εκτός αυτού, οι επενδύσεις που προγραμματίζει δεν θα σταματήσουν στο engineering… θα αφορούν

και την παραγωγή.

Με λίγα λόγια, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει το δεύτερο Gigafactory στην Ευρώπη, με την τοποθεσία να αποφασίζεται το 2017, και πρόσθεσε ότι αυτό το Gigafactory θα κατασκευάζει τόσο μπαταρίες όσο και αυτοκίνητα. Τέλος, δήλωσε:

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι μακροπρόθεσμα, η Tesla θα έχει τουλάχιστον ένα –και πιθανώς δύο ή τρία– εργοστάσια κατασκευής μπαταριών και αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Σε σχετικά νέα, θυμάσαι εκείνο το υπέροχο πρόγραμμα που τεθεί σε πιλοτική λειτουργία πέρυσι; Εκείνο που προέβλεπε την αντικατάσταση του battery-pack του αυτοκινήτου με ένα πλήρως φορτισμένο και την μετέπειτα επιστροφή του προσωρινού battery-pack για την επανατοποθέτηση του αρχικού, το οποίο επίσης θα ήταν πλήρως φορτισμένο; Απ’ ότι φαίνεται η Αμερικανική εταιρία κατήργησε σιωπηλά αυτό το πρόγραμμα. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η κατάργηση μπορεί να μην είναι οριστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα