Kατάρρευση της ευρωζώνης η αποβολή μιας χώρας από την ΟΝΕ;

Η αναγκαστική αποβολή μιας χώρας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε κατάρρευση του κοινού νομισματικού χώρου, υποστηρίζει το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Κλαας Κνοτ.
Την άποψη ότι θα οδηγούσε σε κατάρρευση της ευρωζώνης ο εξαναγκασμός μιας χώρας να εγκαταλείψει την ΟΝΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κλαας Κνοτ. «Εάν καταστήσουμε δυνατή μια μη εθελούσια έξοδο από την ευρωζώνη, αυτό θα οδηγούσε με ......απώλεια εμπιστοσύνης προς το ευρώ», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο ολλανδός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με πρόσκληση προς τους κερδοσκόπους να συνεχίσουν με άλλες χώρες.

Η τοποθέτηση του κ. Κνοτ αφορούσε στο ερώτημα «εάν θα ήταν προτιμότερο να αποβληθεί από την ευρωζώνη η Ελλάδα». Πάντως, το μέλος της ΕΚΤ προέβη στην εκτίμηση ότι το κοινό νόμισμα καθαυτό θα επιβίωνε της κατάρρευσης της ευρωζώνης, καθώς οι οικονομίες των χωρών του ευρώ συνδέθηκαν τόσο στενά μεταξύ τους τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η κατάργηση του ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα