To 600e είναι το καινούργιο ηλεκτρικό SUV της Fiat



Το πρώτο δείγμα γραφής της Fiat στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 500e, είναι απόλυτα θετικό με βάση την αποδοχή και τις πωλήσεις του, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το δεύτερο EV της γκάμας της.

Το οποίο ονομάζεται 600e και είναι ένα μικρό SUV μήκους 4,27 μέτρων, που στην πράξη αποτελεί

το διάδοχο του 500x, με το οποίο πάντως το πιο πιθανό είναι να συνυπάρξουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

00:54

Αισθητικά το 600e δείχνει ως η αναμενόμενη σχεδιαστική εξέλιξη της γενικής φόρμας που υιοθετεί η Fiat. Έτσι χαρακτηρίζεται από καμπύλες, ενώ στα ιδιαίτερα στοιχεία του περιλαμβάνονται τα μαύρα προστατευτικά των φτερών, η αναγραφή της επωνυμίας του στη μάσκα αλλά και η ιταλική σημαία στον πίσω προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια ορθογώνια οθόνης αφής 10,25 ιντσών για το εξελιγμένο σύστημα infotainment καθώς και ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων 7,0 ιντσών, ενώ εδώ χαρακτηριστικό θα είναι το χρώμα στο διάκοσμο.

Ο εξοπλισμός αναμένεται πλούσιος, ενώ ενδεικτικό για τους χώρους είναι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που ξεκινά από τα 360 λίτρα.

Η βάση του νέου Fiat 600e είναι το πλαίσιο e-CMP2 της Stellantis, ενώ το σύστημα πρόωσης είναι το καινούργιο του ομίλου με τον ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων και τη μπαταρία των 54,0 kWh.

Η αυτονομία θα φτάνει μέχρι και τα 400 χιλιόμετρα, ενώ η ταχυφόρτιση μπορεί να γίνει μέχρι και με 100 kW.

Για την αρχή θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, η εισαγωγική Red και η πιο πλούσια Prima, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 35.000 ευρώ στην Ιταλία.

cnn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα