Αυτός ήταν ο κόσμος το 2011


Αν κάποιος μας ρωτήσει πως ήταν το 2011 σε σχέση με το 2010 οι περισσότεροι θα απαντήσουν «χειρότερα» ή στην καλύτερη των περιπτώσεων «τα ίδια σκ..α».

Είμαστε απλά απαισιόδοξοι ή φανατικοί οπαδοί του κάθε πέρυσι και καλύτερα;

(1 Μαΐου) Μπιν Λάντεν: Το τελευταίο… αντίο

Σχεδόν 10 χρόνια χρειάστηκαν οι Η.Π.Α. για να βρουν και να «βγάλουν από τη μέση» τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
θεωρήθηκε υπαίτιος για την επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να κηρύξουν πόλεμο στον Αφγανιστάν θεωρώντας ότι ήταν το ορμητήριο του. Τελικά μια δεκαετία αργότερα οι ειδικές δυνάμεις όχι μόνο τον εντόπισαν στο Αμποταπάντ (μια μικρή πόλη κοντά στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν), αλλά τον έπιασαν στον ύπνο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, από τον Λευκό Οίκο ενημέρωσε την Κυριακή 1 Μαΐου για την ανακάλυψη και το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

(14 Μαΐου) Στρος Καν: Σύλληψη για απόπειρα βιασμού

Εκείνη μία καμαριέρα. Εκείνος ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Γαλλίας. Στις 14 Μαΐου οι αστυνομικές Αρχές της Νέας Υόρκης εισέρχονται στο αεροπλάνο που είναι έτοιμο να αναχωρήσει από το «Μεγάλο Μήλο» για το Παρίσι συλλαμβάνοντας τον επικεφαλής του ΔΝΤ με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να βιάσει μία καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Έξι εβδομάδες παρέμεινε στη φυλακή και σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στο διάστημα αυτό πάντως ο Στρος Καν αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του στο ΔΝΤ ενώ η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε (ήταν το φαβορί για την διαδοχή του Νικολά Σαρκοζί ως πρόεδρος της Γαλλίας).

(5 Οκτωβρίου) Στιβ Τζομπς: Ο… μπαμπάς της Apple χάνει τη μάχη με τον καρκίνο

Ακόμα και όσοι δεν είναι φαν της Apple, των Macbook και των i-phone δεν μπορούν παρά να μην αναγνωρίσουν την συνεισφορά του Στιβ Τζομπς στην τεχνολογία και την εξέλιξη της. Ιντερνετικά… μνημόσυνα ξεκινούν να τελούνται απ’ άκρη σε άκρη με την είδηση του θανάτου του. Αυτό ίσως και να ήταν η μεγαλύτερη… τιμή για τον 56χρονο Τζομπς όπως είπε και ο Μπαράκ Ομπάμα καθώς ο περισσότερος κόσμος έμαθε για τον χαμό του από μία συσκευή που ο ίδιος κατασκεύασε!

(29 Απριλίου) Πριγκιπικός γάμος: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου

Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς για αυτό εξάλλου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολύ κόσμου. Ο πριγκιπικός γάμος έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης αλλά και αναγνωσιμότητας στο διαδίκτυο. Πλην των γαλαζοαίματων οικογενειών το «παρών» έδωσαν πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και αθλητές. Έλτον Τζον, Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, Τόνι Μπλερ, Ντέιβιντ Κάμερον ήταν μεταξύ των καλεσμένων. Πάντως την παράσταση έκλεψε η όμορφη αδελφή της νύφης, Πίπα Μίντλετον την οποία οι παπαράτσι από τότε δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί.

(22 Ιουλίου) Μπρέιβικ: Ο άνθρωπος που «έσβησε» 77 χαμόγελα

Όλα ξεκίνησαν στο κέντρο του Όσλο όταν παγιδευμένο με εκρηκτι
Keywords
Τυχαία Θέματα