Αλαβανος, Κουρουμπλής Κοτζιάς χάραξαν ρότα για ΣΥΡΙΖΑ

Σε δύο διαφορετικές προσκλήσεις ανταποκρίθηκαν, τις τελευταίες τρεις ημέρες, δυνάμεις του αντιμνημονιακού χώρου που αναζητούν συντονισμό του βηματισμού τους ενόψει εκλογών, με στόχο την πολιτική συμπαράταξη και την ενωτική δράση.

Η μια ήταν συνάντηση του χώρου της λεγόμενης Ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η άλλη «του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού και αριστερού χώρου», όπως χαρακτήρισε η Ενωτική Αριστερά τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες......... κάλεσε στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών με στόχο «την
ενωτική δράση της Αριστεράς ενόψει των εκλογών και την επεξεργασία προοδευτικού προγράμματος εξόδου της χώρας μας από την κρίση».

Κοινός συνδαιτυμόνας στις δυο συναντήσεις ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κάθισε στο τραπέζι του διαλόγου την Δευτέρα (16.1.2012) με όσους δέχτηκαν την πρόσκληση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και του κ. Αλ. Αλαβάνου, ενώ την Πέμπτη (19.1.2012) με τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μετείχαν σε κοινή συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Κίνησης με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κ. Αλ. Τσίπρας εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα επιβραβεύσει «και στη συνείδησή του» και στις κάλπες εκείνους που επιμένουν «με ειλικρίνεια»
στην προσπάθεια συστράτευσης κατά της επίθεσης κυβέρνησης και Τρόικας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωί της Πέμπτης άσκησε οξύτατη κριτική σε ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά, επειδή αρνούνται την πολιτική συμπαράταξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων, και λίγες ώρες αργότερα, αντιπροσωπεία του κόμματός του μετείχε σε σύσκεψη που είχαν οργανώσει πασοκογενείς για να ανοίξει ο δρόμος της συνεργασίας με στόχο μια «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η κοινή συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης – σχήμα αντιμνημονιακών πασοκογενών – με αντιπροσωπείες των πέντε εκ των έξι πολιτικών φορέων που είχαν κληθεί (δεν ανταποκρίθηκε το ΚΚΕ).

Σε αυτή μετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την οποία αποτελούσαν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας , το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ κ. Αλ. Καλύβης και από τους Ενεργούς Πολίτες η κυρία Εύη Καρακώστα. Από τη Δημοκρατική Αριστερά παρευρέθηκαν οι κ.κ. Δ. Χατζησωκράτης και Ανδρ. Παπαδόπουλος, από τους Ελεύθερους Πολίτες οι κ.κ. Β. Οικονόμου και Μ. Γιομπαζολιάς. Αντιπροσωπεία έστειλαν και οι Οικολόγοι -Πράσινοι και το Άρμα Πολιτών του κ. Γιάννη Δημαρά, στην οποία μετείχε μεταξύ άλλων ο κ. Στάθης Διομήδης.

Επιδιώκοντας την προώθηση συνεργασιών που θα οδηγήσουν προοπτικά σε «μια νέα Κυβερνητική Αριστερά», η Ενωτική Αριστερά εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους κ.κ. Π. Κουρουμπλή, Ν. Κοτζιά , Αντ. Κοτσακά, το νομικό κ. Π. Μηλιαράκη, τον στρατηγό ε.α. κ. Νίκο Τόσκα και τον περιφερειακό συμβουλο Αττικής και πρώην συνδικαλιστή κ. Δ. Τσουκαλά, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή της συζήτησης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόν
Keywords
Τυχαία Θέματα