Αμ, δεν φτάνει ποια μόνο ο καλός ο λόγος, σεβαστέ μας κ. Στεφανόπουλε

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Οσεβαστός και αγαπητός, πρώην Πρόεδροςτης Δημοκρατίας κ. Στ. Στεφανόπουλος,την Κυριακή που μας πέρασε έκανε μίαδήλωση, το κύριο νόημα της οποίαςσυμποσούται σε δύο φράσεις:
"Η κυβέρνησητου Λουκά Παπαδήμου διαθέτη τα προσόντα,το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικόγια να επιτύχει τον στόχο",λέει η πρώτη και "Ηχώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μιακυβέρνηση με ικανότητες
που θα εργασθείνα τη βγάλει από τους κινδύνους τουςοποίους διατρέχει",η δεύτερη.
Αντις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει ένα.......οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με αυτό τοπαρελθόν στην πολιτική, θα μπορούσαμεάνετα να τις χαρακτηρίσουμε πολιτικέςμε την έννοια της κομματικής σκοπιμότητας,αλλά για τον κ. Στεφανόπουλο τα πράγματαδεν είναι τόσο εύκολα και ας μην τοαναπτύξουμε. Οι αντιδράσεις όμως τωνπολιτικών έδωσαν το νόημα που ήθελαν(τον καπέλωσαν δηλαδή), άρα και τηνπολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Απόμεν την πλευρά του ΠΑΣΌΚ μόνο σημαιοστολισμότης Αθήνας και φωταγώγηση της Ακρόποληςδεν ζήτησαν, για να το πανηγυρίσουν, απόδε την μεριά της ΝΔ με μεγάλη προσπάθειασυγκρατούν τα δάκρυά τους. Λογικές,λογικότατες αντιδράσεις αν τις δούμε κομματικά (και πως αλλιώς να τις δούμε,εδώ που μας φτάσανε). Με τις δημοσκοπήσειςνα δίνουν 15% στο πρώτο και την λαχτάρατου κ. Σαμαρά να γίνει, πάση θυσίαπρωθυπουργός, από την άλλη, τι άλληαντίδραση θα περίμενε κανείς; Μήπως τοεθνικώς συμφέρον; Παρατήρηση:Κι' όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάτιλίαν απογοητευτικό, ότι δηλαδή έστωένα 15% των πολιτών μπορεί να πιστεύειακόμα στα εθνικά αισθήματα του ΠΑΣΟΚκαι ένα 30%, (πολύ χειρότερο), στα της ΝΔ! Ακόμα!!
Αντώρα, για κάποιο λόγο θα έπρεπε να γίνουνεκλογές τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο, τοαργότερο του 2012, θα ήταν μόνο η φανερήαδυναμία των κομμάτων να συνεβρεθούνγύρο από ένα στρογγυλό τραπέζι και νασυνδιαλεχθούν. Ούτε μπορούν αλλά ούτεκαι θέλουν, γιατί πάνω απ' όλα σκέπτονταικομματικά με τον πλέον απεχθή τρόποκαι χωρίς να το κρύβουν. Σκεφτείτε μόνο,σαν παράδειγμα, ότι ένας υπουργός δενβάζει την τελική υπογραφή για να γίνειτο τζαμί στην Αθήνα γιατί, λέει, δενσυμφωνεί. Ε', αφού δεν συμφωνεί; Τουμπαμπά του μαγαζί είναι... Άλλος, λέει,άλλαξε τις πινακίδες του γραφείου τουγια να τις ξαναφιάξει με πολυτονικήγραφή, γιατί έτσι του αρέσει. Ε', αφούέτσι του αρέσει; Κι' αυτουνού μαγαζί τουμπαμπά του είναι... Όσο για τον άλλο καιμάλιστα τον επί των Οικονομικών (σαν ναλέμε του αέρα που αναπνέουμε δηλαδή),που δεν έχει καν αρμοδιότητες... Βέβαιααυτό δεν είναι μαγαζί, αλλά... τέλοςπάντων.
Σεβαστέκαι αγαπητέ μας Κύριε Πρόεδρε, τον καλόΣας λόγο τον είπατε, αλλά το παρακάνατεσε κολακευτικούς, αλλά εντελώς άστοχους,χαρακτηρισμούς και μάλλον πετύχατε τοακριβώς αντίθετο. Μας τονίσατε αυτό πουδιακαώς επιθυμούμε επί 10ετίες τώρα καιδεν το βρίσκουμε, στις πολιτικές μαςηγεσίες, δηλαδή Κυβερνήσειςμε προσόντα, κύρος και στόχους, υπέρ τουΛαού και όχι υπέρ αυτών των ιδίων.Με ικανότητες, που να εργασθούν για ναβγάλουν την χώρα από τους κινδύνουςτους οποίους διατρέχει, όπωςκαι Σεις είπα
Keywords
Τυχαία Θέματα