Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Πέμπτης η Αχτσιόγλου


Θέμα ωρών είναι πλέον η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου και των 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρηση που αναμένεται με επίσημο έγγραφο το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στις 4 το απόγευμα.

Στο κείμενο θα εξηγούνται οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα πάντως αποχώρησαν και

90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η Τασία Αναγνωστοπούλου και η Αννέτα Καββαδία, αλλά και γνωστά ονόματα της αριστεράς, όπως ο Πάνος Λάμπρου.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».

Και πως «την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα