Διαφορά θεωρίας και πράξης

[παρακαλούνται όσοι πάσχουν από «γλωσσικό καθωσπρεπισμό» να μην το διαβάσουν] Γράφει ο Ευθύλογος Ο Μπόμπος ρώτησε κάποτε τον πατέρα του:
- Ρε πατέρα, τι διαφορά υπάρχει μεταξύ θεωρίας και πράξης; Σε ρωτάω γιατί ακούω συχνά να λένε: «θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι τα πράγματα». Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ο πατέρας του Μπόμπου σκέφτηκε λίγο και μετά του λέει.
- Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πες στη μάννα σου να έρθει εδώ.
Έρχεται η μάννα του Μπόμπου και τη ρωτάει ο πατέρας του.
- Ρε γυναίκα, αν σου δώσει ο Νικόλας ο γείτονας 5000 € θα ......
καθίσεις
να σε πηδήξει;
- Και το ρωτάς! Με τέτοια ζόρια που έχουμε ασφαλώς θα καθίσω, απαντάει η μάννα του Μπόμπου.
- Πήγαινε φώναξε τώρα και την αδερφή σου, λέει στο Μπόμπο ο πατέρας του.
Έρχεται η αδερφή του Μπόμπου και την ρωτάει και αυτή ο πατέρας τους.
- Για πες μου κορίτσι μου, αν σου δώσει ο γιος του κυρ – Βασίλη του φούρναρη, 10000 €, θα καθίσεις να σε πηδήξει;
- Μόνο θα καθίσω! Σου ζήτησα τόσα πράγματα και συ πάντα μου λες, ότι τώρα με την κρίση δεν υπάρχει φράγκο. Λέει η κοπέλα.
Ο πατέρας τους της λέει να φύγει και γυρίζοντας στον Μπόμπο τον ρωτάει.
- Κατάλαβες τώρα τι διαφορά έχει η θεωρία από την πράξη;
- Όχι απαντάει ο Μπόμπος.
- Τι δεν κατάλαβες ρε ηλίθιε! Του λέει εκνευρισμένος ο πατέρας του. Και συνεχίζει.
Θεωρητικά έχουμε 15000 € στο σπίτι. Στην πράξη έχουμε δυο πουτάνες!Βάλτε τώρα στη θέση του Μπόμπου, τον ελληνικό λαό που δεν καταλαβαίνει ότι άλλο πράγμα οι προεκλογικές θεωρίες και άλλο οι μετεκλογικές πράξεις, άλλο η δια-κήρυξη κι άλλο η δια-κυβέρνηση.
Βάλτε στη θέση του πατέρα, την σκληρή πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι άλλο θεωρία και άλλο πράξη αφού, «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». [1]
Μας μένουν οι πουτάνες. Έ σκεφθείτε ποιοι είναι πρόθυμοι να ξεφτιλιστούν και να χάσουν την αξιοπρέπειά τους για το προσωπικό κέρδος και θα το βρείτε.

♦ Το θυμήθηκα τούτες τις μέρες καθώς διαβάζω τις ιδρυτικές διακηρύξεις και τα προγράμματα κάποιων κομμάτων και παρακολουθώ τις προεκλογικές ομιλίες. Σίγουρα κάποιος που δεν είχε την «ευτυχία» να ζήσει στην Ελλάδα, διαβάζοντας τις διακηρύξεις και τα προγράμματα, έχει κάθε δικαίωμα να πει στους απλούς πολίτες: «Ντροπή σας ρε! Έχετε τους καλλίτερους πολιτικούς του κόσμου και φωνάζετε! Όλοι τους θέλουν να κάνουν την Ελλάδα επίγειο παράδεισο. Πουθενά στον κόσμο οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τον λαό.
Όλοι θέλουν κράτος πρόνοιας, όλοι θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη, όλοι θέλουν ισονομία και ισοπολιτεία, όλοι θέλουν πάταξη της διαφθοράς, όλοι θέλουν διαφάνεια, όλοι θέλουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, όλοι θέλουν βιώσιμη ανάπτυξη, όλοι θέλουν μείωση της ανεργίας, όλοι θέλουν να προσφέρουν εξαιρετική παιδεία στους νέους, όλοι θέλουν περιορισμό της σπατάλης και εξάλειψη των διαρθρωτικών προβλημάτων! Τι άλλο θέλετε ρε ανικανοποίητα πλάσματα; Με
Keywords
Αναζητήσεις
ποια ειναι η διαφορα θεωρίας και πράξης;
Τυχαία Θέματα