Εγκρατείς και Ασωτοι

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Οι Ελληνες μόνοι τους μπήκαν μέσα στα σκατά» Dominique Strauss-Kahn
Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην τηλεόραση, ο Χ. Λαμπράκης του Βήματος είχε εκμυστηρευτεί πως «η εξουσία είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό». Κάτι ήξερε ο άνθρωπος που ασκούσε εξουσία από το παρασκήνιο. Τα πολυάριθμα περιστατικά ανθρώπων της εξουσίας που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να ικανοποιήσουν τα σεξουαλικά τους βίτσια(Κλίντον, Μπερλουσκόνι, κ.α.) τον επαληθεύουν.
Εάν όμως κάπως έτσι είναι οι περισσότεροι πολιτικοί, τότε, μήπως θα ήταν καλύτερα αν είχαμε......
πρωθυπουργό
μια κυρία, π.χ. σαν την Αλεξανδράτου; Δεν νομίζω πως στη διαπραγμάτευση με τον Dominique Strauss-Kahn θα πετύχαινε χειρότερους όρους μνημονίου.
Ο άνθρωπος που δεν είναι σε θέση να ελέγξει «το πουλί του», μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και μας κατσάδιασε γιατί δεν ήμασταν αρκετά εγκρατείς. Μας κατηγόρησε έμμεσα ότι με την απερισκεψία και την ασωτία μας «μπήκαμε μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό». Πόσο αφελείς μπορεί να είναι ακόμα κάποιοι Ελληνες, που εξακολουθούν να πιστεύουν σε ανιδιοτελείς αυθεντίες που θα μας βγάλουν απ’ τα σκατά τους. Η διεθνής πολιτική σκηνή κυριαρχείται πλέον μόνο από σάτυρους, καιροσκόπους, άπληστους, κερδοσκόπους, τυχοδιώκτες και απατεώνες δίχως ίχνος, όχι μόνο ηθικής αλλά και καλαισθησίας. Γι’ αυτούς, οι απλοί άνθρωποι του λαού, οι εργαζόμενοι αξίζουν μόνο για πήδ…α ή καλύτερα για καμιά πεολειχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα