«Καλύτερα Τουρκοκύπριος αριστερός παρά Ελληνοκύπριος δεξιός»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
Την έντονη αντίδραση του Δημοκρατικού Συναγερμού προκάλεσε δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού ότι θα προτιμούσε ένα Τουρκοκύπριο αριστερό για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά ένα δεξιό Ελληνοκύπριο. Η δήλωση του κ. Κυπριανού έγινε σε σχέση με την πρόταση του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες για εκ περιτροπής προεδρία. Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε γιατί ενοχλεί να είναι πρόεδρος Τουρκοκύπριος για δύο χρόνια και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να έχω ένα δεξιό Ελληνοκύπριο για Πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας
και θα προτιμούσα να έχω έναν αριστερό Τουρκοκύπριο».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης επέκρινε έντονα τον κ. Κυπριανού για τη δήλωσή του, την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη.

«Δεν πίστευα τι διάβαζα. Καλά είναι να τα ακούσει ο λαός για να ξέρει γιατί δεν επιτεύχθηκε πότε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας ή και ποιος ευθύνεται για τη διακοπή της στήριξης στο πρόεδρο Χριστόφια. Με τη δήλωση καταδεικνύεται η εμπάθεια απέναντι στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας που φαίνεται να μην έχουν αριστερές καταβολές», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν είναι τυχαία η κριτική που ασκήθηκε στον τέως Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, ούτε και η εγκατάλειψη του Τάσσου Παπαδόπουλου έξι μήνες πριν από τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

«Το 2013, αν δεν θελήσει ο κ. Χριστόφιας να διεκδικήσει τις εκλογές, πιθανότατα να επιλέξουν κάποιο Τουρκοκύπριο. Αυτό είναι μήνυμα προς κάποιους συνεργάτες τους που ευελπιστούν ότι πιθανόν να είναι εκείνοι στις επιλογές τους», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος σε πιθανές φιλοδοξίες του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν να υποστηριχθεί από το ΑΚΕΛ για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είναι ορθό να υποστηρίζεται η στενή συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, αλλά είναι άλλο να γίνονται δηλώσεις που υποδηλώνουν μίσος ή αντιπάθεια προς ο,τιδήποτε προέρχεται από τον κυπριακό Ελληνισμό.-
Keywords
Τυχαία Θέματα