Εξουσία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης

Όπως δεν βγαίνουνοι αριθμοί με τα μνημόνια, παρά τις επικαιροποιήσεις και τις αναδιαρθρώσεις, άλλοτόσο τώρα δεν βγαίνουν τα εκλογικά ποσοστά για να συνεχίσει να κυβερνά οδικομματισμός.Το διπλό αδιέξοδο της εξουσίας βρίσκει την κοινωνία να έχει ήδη αρχίσει να βιώνει την επόμενη μέρα της. Η πολιτική και κοινωνική αστάθειαβρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού, εντός κι εκτός τηςχώρας, είναι φυσικό να ανησυχούν ότι μπορεί μετεκλογικά να χάσουν τον......
έλεγχο.Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που θα ισοδυναμούσε με την προσπάθεια να αποδράσειένα
γουρουνάκι πειραματόζωο από το κλουβί του, θα δημιουργούσε απρόβλεπτεςεξελίξεις στην πειραματική φάρμα της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και μια εξουσίαστα πρόθυρα νευρικής κρίσης δεν μπορεί παρά να μηχανεύεται και να απεργάζεταιλύσεις κάθε τύπου, που θα μπορούσαν να καταταγούν σε δύο κατηγορίες: (1) κινήσειςκαιροσκοπικές και (2) κινήσεις πανικού.

(1) Κινήσεις Καιροσκοπικές.
Ενδυνάμωσητου πελατειακού κράτους.
Από τημια, προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης των ψηφοφόρων μέσα από δημοσκοπήσεις πουυπαγορεύουν οι κομματικές δημόσιες σχέσεις. Από την άλλη, σωρεία προεκλογικώνπελατειακών ρυθμίσεων τελευταίας στιγμής που αποκαλύπτουν την υποκρισία τουδικομματισμού και την αδυναμία του να ηγηθεί ενός αξιοκρατικού και δίκαιουκράτους που είναι θεμελιώδης προϋπόθεση και για την πιο ασήμαντη διαρθρωτικήαλλαγή. Αλλά τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες και διότι η εναλλακτικήδιαδικτυακή ενημέρωση είναι καταιγιστική και διότι η δικαιολογημένη καχυποψίατης κοινωνίας είναι υπέρμετρη. Άλλωστε ούτε η βέλτιστη συσπείρωση και των πιο αφοσιωμένων κομματικών στρατών δεν μπορεί να εγγυηθεί σήμερα το ποθητό αποτέλεσμα.
Αποδυνάμωσητων εκλογικών αντιπάλων.
Προεκλογικέςκινήσεις εντυπωσιασμού σε καυτά καθημερινά ζητήματα όπως το ζήτημα τηςλαθρομετανάστευσης με στόχο την αποδυνάμωση κυρίως της ακροδεξιάς, που όλαδείχνουν ότι μπορεί συνολικά να συγκεντρώσει τα υψηλά ποσοστά των αντίστοιχωνκομμάτων της Βόρειας Ευρώπης. Κινήσεις που δεν θα αποδώσουν διότι η ψήφος σετέτοια και παρόμοια κόμματα δεν θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, ούτε χαρακτήρααπλής διαμαρτυρίας, που συνήθως ενισχύει κόμματα της αριστεράς, αλλά θαεκφράζει με τον πιο ακραίο τρόπο την οργή και το ματαιωμένο αίτημα γιακοινωνική δικαιοσύνη. Προς τα αριστερά η αποδυνάμωση επιχειρείται να έχει τημορφή της πρόσκαιρης ενσωμάτωσης.
(2) Κινήσεις Πανικού
Αναβολήτων εκλογών.
Ημετάθεση των εκλογών ώστε να δοθεί χρόνος για βελτίωση των ποσοστών και εξασφάλισητης πλειοψηφίας όχι μόνο των 151, αλλά και των 180 για τις αλλαγές στο Σύνταγμαπου θα ικανοποιήσουν τη Γερμανία. Η επίκληση ανοικτών θεμάτων όπως το PSI και ηανακεφαλοποίηση των τραπεζών, μπορούν να δώσουν νομότυπη επικάλυψη και έτσι ναπροσπελαστεί ο σκόπελος της αβεβαιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και ναεγκριθούν και τα νέα μέτρα του Ιουνίου, δεσμεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τηνμετεκλογική πιθανή νέα διακυβέρνηση. Ωστόσο μιαμετ
Keywords
Τυχαία Θέματα