Φαράσια, δήμαρχε...


Ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε που ανέλαβε τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης, τα σκουπίδια που άφησε ξοπίσω της η προηγούμενη ...δημοτική αρχή ακόμη δεν έφυγαν από τους δρόμους και η πρώτη κόντρα της νέας διοίκησης με τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας φαίνεται ότι είναι γεγονός. Αιτία, η απόφαση της διοίκησης να αλλάξει το ωράριο έναρξης της πρωινής βάρδιας στο σάρωμα μεταθέτοντάς το μία ώρα αργότερα (από 29 Γενάρη αντί για τις 6 στις 7 το πρωί).


Σύμφωνα με ανακοίνωση
της ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ), η παράταξη ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι άλλες παρατάξεις ξεκινά συλλογή υπογραφών διότι «το θέμα έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας που ζητούν την παρέμβαση του σωματείου» αφού θεωρούν ότι «είναι πραγματικά ακατανόητη η απόφαση για αλλαγή έναρξης της πρωινής βάρδιας στο σάρωμα».
Η ΔΑΣ με επιστολή στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας σημειώνει ότι με την αλλαγή ωραρίου:
α) Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου δεν θα είναι καθαροί έγκαιρα, πάει πίσω και η καθαριότητα στους χώρους γύρω από τα σχολεία και αυτό διότι δυσκολεύει ο καθαρισμός αφού από τις 7 μεγαλώνει η κυκλοφορία στους δρόμους.
β) «Οι καθαρίστριες και καθαριστές εσωτερικών χώρων, είναι στη δύναμη και τον έλεγχο των εποπτειών σαρώματος, ξεκινούν τις εργασίες τους πριν από την προσέλευση των συναδέλφων των υπηρεσιών που στεγάζονται στα κτίρια και του κοινού που θέλει να εξυπηρετηθεί. Στις 7 π.μ. ξεκινά η προσέλευση των εργαζομένων στις υπηρεσίες και σε πολλές περιπτώσεις και κοινού. Πώς θα γίνεται ο σωστός και χωρίς δυσκολίες καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων π.χ. τουαλέτες, διάδρομοι κ.ά.;».
γ) Εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα που είναι «γονείς μικρών παιδιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτή τη μία ώρα που θα σχολούν αργότερα, αφού είναι οι μόνοι από την οικογένεια που μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους όταν σχολούν από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία. Η αλλαγή της έναρξης βάρδιας γίνεται ξαφνικά και στα μέσα της σχολικής χρονιάς». Δηκτικά καταλήγουν ότι αυτό που τους έλειπε δεν είναι η αλλαγή ωραρίου αλλά «απλά εργαλεία όπως φαράσια και σκούπες»!...
Απόστολος Λυκεσάς
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Keywords
Τυχαία Θέματα