Φέρτε πίσω τις έδρες, το μήνυμα της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ στους αποχωρήσαντες


Tην άσκηση πίεσης στους αποχωρήσαντες βουλευτές προκειμένου να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους έδρες στο κόμμα αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεδρίασε για περίπου τέσσερις ώρες στη σκιά της δεύτερης διάσπασης. Ταυτόχρονα, όμως, διατυπώθηκε η ανάγκη για φυγή προς τα εμπρός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει πως «σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο της Κ.Ο. να ζητήσει απ' τους 11 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν να επιστρέψουν τις έδρες τους, σύμφωνα με τον Κώδικα

Δεοντολογίας που έχουν υπογράψει και προβλέπει ότι παραδίδουν τη βουλευτική έδρα αποχωρώντας απ' το κόμμα.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πολιτική Γραμματεία κάνει λόγο για μια «ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση», ενώ χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές» το γεγονός ότι «όσοι κι όσες επέλεξαν το δρόμο της αποχώρησης, δεν το έκαναν μέσα σε κάποια κομματική διαδικασία ή σε κάποιο όργανο του κόμματος. Ούτε και στήριξαν την απόφασή τους σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία».

Στο θέμα των εδρών αναφέρθηκε νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζοντας την εν λόγω υποχρέωση παράδοσης με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς και ότι το ίδιο είχε επισημάνει και με την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτη Πέρκα. «Άρα είναι προφανές ότι και τους σήμερα αποχωρούντες υπάρχει η υποχρέωση παράδοσης της έδρας τους».

Να παραδώσουν τις έδρες κάλεσε τους αποχωρήσαντες και η Δώρα Αυγέρη. Μιλώντας στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους: «Σαφέστατα. Εξάλλου υπάρχουν και ιστορικά και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους. Όπως μου είχε πει και εμένα μια παλιά συντρόφισσα όταν εξελέγην, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κόμμα των μελών όχι κόμμα των βουλευτών. Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές -και για τον κ. Κούλογλου, και τον κ. Κόκκαλη, αλλά και για τον κ. Παπαδημούλη που έχει και πολιτική εμπειρία και ιστορική γνώση για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ο καθείς και η κάθε μία θα κριθούν από τον κόσμο και την ιστορία».​

Keywords
Τυχαία Θέματα