Γερμανία: Σαμποτάζ στη σιδηροδρομική γραμμή Αμβούργου-Βερολίνου προκάλεσε χάος στα δρομολόγια


Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων σημειώνονται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο στη σιδηροδρομική σύνδεση Αμβούργου-Βερολίνου, στη Γερμανία, λόγω εκτεταμένων ζημιών από εμπρηστική επίθεση.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για ενέργεια με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), επηρεάζονται περίπου τα δύο τρίτα των δρομολογίων των υπερταχειών (ICE) μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου, με καθυστερήσεις 30-60', καθώς τα τρένα εκτρέπονται σε εναλλακτικές γραμμές, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώνονται.

Οι

ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε φρεάτια καλωδίων, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Αμβούργου να αναφέρει ότι την περασμένη νύχτα σημειώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία, καταστρέφοντας καλώδια της DB.

Ο εκπρόσωπος της DB επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έκανε λόγο για εμπρησμό με πολιτικό κίνητρο και στόχο κυρίως τις εμπορευματικές μεταφορές.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος.

Άγνωστη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα «Indymedia» δημοσιεύεται επιστολή, στην οποία αναφέρεται:

«Το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου σαμποτάραμε αρτηρίες της καπιταλιστικής υποδομής στο Αμβούργο. Μερικά λίτρα βενζίνης στους άξονες των καλωδίων στις ράγες θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμες αστοχίες ή περιορισμούς στη μεταφορά πρώτων υλών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νεο-αποικιακής εκμετάλλευσης και της εξόρυξης που καταστρέφει τη γη».

Η επιστολή αποτελεί ήδη αντικείμενο των ερευνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα